Altınoluk Turizm Genel Müdürü Fetullah Aşkın, bu sene Hacca 7-8 yıldır bekleyenler ve yaşı 80'in üzerinde olanların kurasız gideceğini müjdeledi.

KOTA 100 BİNE ÇIKABİLİR

Türkiye'nin hac kotasının 72 bin olduğunu, tadilat yüzünden bunun yüzde 20'sinin gidemediğini söyleyen Aşkın, "Kabe'deki tadilat 2015 yılı sonuna kadar devam edecek. Kabe avlusu genişletiliyor. Şu anda saatte 48 bin kişi tavaf ediyor. Bitince 152 bin kişiye çıkacak. Tadilat geçtiğimiz sezon başladı. Tadilat bitince Türkiye'nin 72 bin olan kotasının 100 bin kişiye çıkmasını bekliyoruz" dedi.

TALEP ARTIYOR

20 yıldır Gaziantep'te umre, hac, yurt içi ve yurtdışı turlar ve uçak bileti hizmeti verdiklerini söyleyen Aşkın, 2013 Umresinin Türkiye için güzel geçtiğini, iyi bir sezon geçirdiklerini ve talebin Her sene arttığını belirtti. Aşkın, "Umre ve Hacca talep dünyada da artıyor. Umre kayıtlarına başladık. Umre tadilat nedeniyle en fazla 15 gün olacak. Önceden isteyen 30 gün de gidebiliyordu. Umre'de tabi daha çok ekonomik programlar tercih ediliyor. 750 Euro'dan 4 bin 500 liraya kadar seçenekler var" diye konuştu.

14 BİN 800 KİŞİ KURASIZ GİDECEK

Hac'ta kota olduğunu, tadilat yüzünden de yüzde 20 daha düşürüldüğünü anlatan Aşkın, Türkiye'de hac kotasının talebe göre belirlendiğini, Hac'ca talep yönünden Türkiye'de 6-7.nci sırada olduğumuzu dile getirerek, "Bu sene kura çekimi olmadan 7, 8 yıldır bekleyenler ve yaşı 80'in üzerinde olanlar kurasız hacca gidecek. Türkiye'den 14 bin 800 kişi kurasız gidecek. Hac kayıtları şubat gibi başlar.