(İHA) - Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde öldürülen Mustafa Özkan’ın katil zanlısı olayı itiraf ederken, cinayeti, babasının Özkan’a emanet bıraktığı parayı çalmak için işlediğini söyledi.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 hafta önce Altınyurt köyünde bıçaklanarak öldürülen Mustafa Özkan’ın (77) katil zanlısı olduğu belirlenen komşusu Yusuf A. (17), jandarma tarafından gözaltına alındı. Asker kıyafeti giydirilen zanlı, Oğuzeli Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

ZANLIYI GÖRGÜ TANIĞI ELE VERDİİddiaya göre, katilin kimliğini ismi açıklanmayan bir köylünün ifadesi ortaya çıkarttı. Köylünün ifadesinde, Yusuf A.’nın gece saat 02.00 sıralarında hayvan pisliği atmak için evden çıktığını ve Mustafa Özkan’ın evinin etrafında dolandığını söylediği öğrenildi. Jandarma bunun üzerine, Yusuf A.’yı gözaltına alarak sorguladı. Yusuf A., sorgusunda cinayeti nasıl ve niçin işlediğini itiraf etti.
Zanlının, ifadesinde cinayet işlemek için değil, babası Mehmet A.’nın Mustafa Özkan’a kasasında saklamak için verdiği parayı çalmak için eve girdiğini ve Özkan’ın içeride birinin olduğunu fark etmesi üzerine, yaşanan boğuşma sonucunda cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Körkün Sanayisi'nde bir fabrikada çalıştığını söyleyen Yusuf A., bir hafta önce işten ayrıldığını ve aldığı tazminat parasıyla borçlarını ödediğini, babasının sürekli kendisinden tazminatı istediğini, fakat borçlarını ödediği için elinde para kalmadığını ve bu nedenle böyle bir yola başvurduğunu ifade etti.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.