Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçe genelinde 6 bölgede büyük bir hızla devam kentsel dönüşüm çalışmaları tüm Türkiye’nin dikkatini çekerek birçok belediyece örnek alındı. Dönüşümle birlikte sosyal konutlar üreterek dar gelirli aileleri de ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi yıllardır kirada oturan birçok ailenin ev sahibi olmasını sağladı.

Yıllardır dar, sobalı ve konforsuz evlerde kiracı olarak ikamet eden vatandaşlar, Mavikent Konutlarıyla birlikte kendilerine verilen evlerle hayatlarının değiştiğini söylediler. Ev almayı hayal bile edemezken Şahinbey Belediyesi sayesinde daire sahibi olduklarını ifade eden vatandaşlar hayatlarından memnun olduklarını dile getirdiler.

ÇOK ZORLUKLAR YAŞADIK

Mavikent Konutlarında ikamet eden Halef Yıldırım 26 yıl kiracılık yaptıktan sonra ev sahibi olduklarını ifade ederek, “Evlendiğimiz günden buyana kiracıydık. Sobalı evlerde oturduk, zaman zaman odun kömür bulamadığımız anlar oldu. Türlü sıkıntılar çektik. Belediyemizin yaptığı konutlardan bize de ev çıktı şimdi çok memnunuz. Yapandan vesile olandan Allah razı olsun” dedi. BÜLTEN