Sarıkaya ailesinin lösemi hastası çocuğu Müslüm, okuluna devam etmek ve tekrar eski yaşantısına dönmek için kendisine uygun iliğin bulunmasını bekliyor.

İnşaat işçisi olan Mehmet Sarıkaya, lösemi hastası oğlu Müslüm için bir yıldır hastane hastane, şehir şehir dolaştığını söyledi.

ÇOK ZOR DURUMDAYIZ

Çok zor durumda olduklarını belirten Sarıkaya, “Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Saray köyünde oturuyorum. Çocuğuma hayırseverlerden bir an önce ilik bulunmasını istiyoruz. Çok zor durumdayız. Hayırseverlerden bağış yapmalarını istiyoruz. 5 tane kardeşi var. Kardeşlerinde bulunmadı kendisine uygun ilik. Akrabalarımızda bulunmadı. Çok araştırdık. Ankara ilik bankasına başvuru yaptım. Oradan da bir sonuç çıkmadı henüz. Başvuralı 6 ay oldu. Hastalığı geri döndü. İlaç tedavisi ile biraz iyileşmişti. İlik olmadığı için hastalığı tekrar geldi. İnşallah bir an önce ilik bulunur. Çocuğumun durumu iyi değil. Çocuğum da bir an önce iyileşir; okuluna gider” dedi.

ŞİŞLİKLE ORTAYA ÇIKTI

Oğlu Müslüm’ü ayağı şiştiği için hastaneye götürdüklerini ve yapılan tahliller sonucunda lösemi hastası olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Sarıkaya, “Ayağı şişmişti. Annesi doktora götürdü. Yapılan kan tahlili sonucunda lösemi olduğunu söylediler. Ondan sonraki süreçte hastanelerde geçiyor zamanımız. 8 ay Mersin’de kaldım. Orada bir müddet tedavi gördü. Daha sonra eve geldik. İlaç tedavisi görmesi için Gaziantep’te Onkoloji Hastanesi’ne gittik. Aniden ateşi çıktı. Kontrolde hoca hastalığının geri döndüğünü söyledi” ifadelerini kullandı.

SADECE İLİK İSTİYORUM

Mehmet Sarıkaya, ekonomik durumlarının çok kötü olduğunu, bir yıldır çalışmadığını ve çocuğunun hastalığı ile uğraştığını da sözlerine ekledi. Çocuğunun derdi ile dertlenen gözü yaşlı anne Adile Sarıkaya da gözyaşları içinde sadece ‘oğlum için ilik istiyorum’ diyebildi.

OKULUMA DEVAM EDECEĞİM

Lösemi hastası olan ve çaresiz bir şekilde uygun iliğin bulunmasını bekleyen Müslüm ise iyileşince aklından birçok şey geçtiğini ve yarıda kalan eğitim hayatına devam edeceğini söyledi. Müslüm Sarıkaya, “Türkiye’de ve yurt dışında ne kadar lösemi hastası varsa benim gibi çocuklara ilik bulunuyor. Bana da bulunmasını istiyorum. En kısa zamanda bana yardımcı olunmasını istiyorum. İyileşince okulum var. Birçok şey aklımdan geçiyor ama bu ilik her şeyi uzatıyor. 8. sınıfa gidiyordum. Okulumu bitirmiştim; liseye gidecektim. Ama işte olmadı. Hastalık geldi. Bütün arkadaşlarım çok üzüldü. Şimdi hastaneden çıkamıyorum. Hastaneden çıkınca ateşim çıkıyor ve kusma başlıyor. Öyle kaldım burada” şeklinde konuştu. İHA