Sağlık Lisesi öğrencileri ‘Yaşama yol ver’ kampanyası çerçevesinde, sürücülerin ambulansa yol vermesi için trafiğin yoğun olduğu yollarda etkinlik yaptı. İnsan yaşamında saniyelerin önemine dikkat çeken öğrenciler, sürücülerden ambulansa yol verilmesini istedi.

DİKKAT ÇEKTİLER

Senaryo gereği yaralı olarak yerde yatan arkadaşları için ambulans bekleyen öğrenciler, siren çalıp lambayı yakarak gelen ambulansı gördüğü esnada ise kırmızı ışıkta duran sürücülerin önünü keserek, yanlarında bulunan dövizleri gösterdi. ‘Yaşama yol ver bırak ambulans gecikmesin’, ‘Ambulansa yol ver’, ‘Acil durumlarda saniyelerin önemli olduğunu unutma" yazılı dövizler açan öğrenciler, insan yaşamında saniyelerin önemi ve sıkışık trafikte ambulansa yol vermenin gereği gibi konulara dikkat çekti.

ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

Etkinlik hakkında bilgi veren Okul İdare Müdürü Funda Osanmaz, amaçlarının sürücülerde farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, “Özel Fatih Sağlık Meslek lisesi olarak, Gaziantep trafiğindeki sürücülere farkındalık oluşturmak için, her saniyenin ambulansın içindeki hastada hayati derecede önem arz ettiğini bildirmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. ATT öğrencileri Gaziantep’teki sürücülerin biraz daha dikkatli olmasını, ambulansın ne önünden, nede arkasından fırsat kollamak üzere hareketlere girmemesi için böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah bu etkinliğimiz yararlı olacaktır" dedi. İHA