10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararlar ve yasaklar açıklandı.

Gaziantep Valiliği kanalıyla yapılan açıklamada, "Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir" denildi.

İŞTE YASAKLARDAN SATIR BAŞLARI SİLAH TAŞINAMAZ

"Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz. Bu Kanunun uygulanmasında silahtan maksat Türk Ceza Kanununun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin (1), (2), (3) ve (5) numaralı alt bentlerinde gösterilenlerdir. hükmü yer almaktadır.

DÜĞÜNLER

"Cumhurbaşkanı Seçimi yasaklarına uyulmak kaydıyla oy verme günü öncesi günlerde ve sonraki günlerde düğün yapılabileceğine, Birinci oylamanın yapılacağı 10 Ağustos 2014 Pazar günü saat 18.00’den itibaren seçim yasaklarına uymak kaydıyla düğün yapılabileceğine, Seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü saat 18.00’den itibaren seçim yasaklarına uymak kaydıyla düğün yapılabileceğine karar verilmiştir"