Geçen hafta oynadıkları Adanaspor maçında tecrübesizliğin devreye girdiğini belirten Demir, elde edecekleri bir galibiyet sonrasında devamının geleceğini söyledi.

GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ

Göreve geldiği günden bu yana futbolcuları tanıma adına üçüncü maçlarını oynadıklarını ifade eden Gaziantepspor teknik direktörü Faik Demir, “Bu maçların 75’inci dakikasına kadar şu ana kadar hiçbir takıma pozisyonlar vermedik ve bunları çok iyi yaptık. Özellikle Elazığ’da ve son oynadığımız Adanaspor maçında topun arkasına geçip, takım savunmasına katkı yaptıktan sonra kazanmış olduğumuz topları orta sahadan çok çabuk taşıdık. Bir anda 5 – 6 oyuncuyu ekarte ediyorsunuz ve savunma güvenliği kaybolduğu anda pozisyonlar birbiri ardına geldi, ilk yarıda soyunma odasına 3 – 0 ile de girebilirdik. İkinci yarı da yine kondisyonel anlamda gücümüzü ekonomik olarak kullanmamız gerekiyor ve aklımızı kullanarak ta güç kaybı yaşamamamız gerekiyor. Topun bizde kalması biraz pas yapmamız ve sabırlı olmamız bizim gücümüzü biraz daha ekonomik kullanmamızı sağlayacaktır. Bununla ilgili çalışmalar, pas çalışması, topun bizde kalması ve hakim olmamız konusunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

DENEYİM DEVREYE GİRDİ

Oyunu sıkılaştırdıklarını kaydeden Demir, “Rakiplerimizi amansız yakalamaya çalışıyoruz ve nitekim de bu hafta bunu inanılma derecede yaptılar. İkinci yarının başında tekrar galibiyet golünü de bulduk, 70 ile 80 arasında 2 – 1 galip iken pozisyonumuz oldu. Sonra gol atmış olsak 2 – 1 olacak yine sonradan bir pozisyonumuz oldu. Daha çok gol atmamız gerekiyordu çünkü tribünler inanılmaz destek verdiler, kendi takımlarını yuhalayarak bizim çocukları alkışladılar. Talihsiziz yine tecrübe ve deneyim devreye girdiği anda böyle bir mağlubiyet gördük ve kaçınılmaz oldu. Sonuçta iyi futbol oynamamız ve orta sahada organize olup hücuma çok iyi çıkmamız bizim futbolumuz adına olumlu gelişmelerdi. Yarınlara daha umutlu bakar pozisyona geldik. Bu takımın bir tek eksiğimiz artık puanlar, bunları da tüm oyuncular istiyor, bunu da İstanbulspor maçında gerçekleştiririz diye düşünüyorum” dedi.

MUTLU OLDULAR

Adanaspor maçından sonra mağlup olmalarına rağmen Gaziantepspor taraftarlarının kendilerini tesislerin önünde alkışlarla karşıladığını aktaran Demir, “Sevgi gösterisinde bulunup, bize sahip çıktıklarını gösterdiler bu da bizi son derece mutlu etti. Çocuklar azda olsa mutlu oldular, mağlubiyetin vermiş olduğu üzüntü vardı ama böyle karşılanmaları onlara önemli derecede teselli oldu” dedi.

KAZANMAK İSTİYORUZ

Pazar günü kendi sahalarında İstanbulspor ile oynayacaklarını hatırlatan Demir, “Bu maçta da yine karakteristik yapımızdan ödün vermeyeceğiz. Yine sıkıştırılmış bir oyun anlayışı, takım savunmasına katkı yaparak ve kazandığımız topları orta sahadan dikine çok çabuk geçer pozisyon ve pozisyonlar bulmak ve kazanmak istiyoruz. Son oynadığımız Adanaspor maçında olduğu gibi bunları sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bütün düşüncemiz bu artık İstanbulspor ile yatıp İstanbulspor ile kalkıyoruz. Yoğunlaşıyoruz ve onları futbolcularımızla en iyi şekilde analiz etmeye çalışıyoruz. Oynadıkları maçları izliyoruz ve İnşallah İstanbulspor maçında bu şanssızlıklar son vermek istiyoruz. Bizde kazanmak ve mutlu olmak istiyoruz. Taraftarlarımızda biz nasıl mücadele ediyorsak bize inansınlar, bu çocuklara güvenip destek versinler. Her Gaziantepli Gaziantepspor gibi dev bir çınarı yaşatmak için bu çocuklara destek versin. İnşallah güzel günler göreceğiz, bunun için elimizden ne geliyorsa bütün mücadelemizle yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU