Büyükşehir Belediyesi Bey Mahallesi ve Eyüboğlu-Eblehan Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kapsamında pek çok tescilli evi restore etti. Evlerin sokağa cephe veren taraflarında, bahçe duvarlarında, kapılarda, pencere doğramalarında, cumbalarda ve çatılarda restorasyon işleri yapıldı. Ancak mahallenin en güzel evinin restorasyonuna başlanılmasına rağmen bitirilmedi.

İSKELEYİ SÖKÜP GÖTÜRDÜLER

Bey Mahallesi Mehmet Tevfik Uygunlar Sokaktaki 2 nolu evin sahibi Cevdet Günebakan, aylardır belediyeden gelecek ekipleri bekliyor. İskele çakılmasına ve duvarın bir bölümü yapılmasına karşılık daha sonra iskelenin sökülerek götürüldüğünü söyleyen Cevdet Günebakan, büyükşehirden yarım kalan işi tamamlamalarını bekliyor.

SADECE BİZİM EVİN PENCERELERİ BOYANDI

140-150 yıllık tarihi evde restorasyon çalışmalarının en sona bırakıldığını söyleyen Cevdet Günebakan, "Sona kaldığımız için de böyle oldu. Bahçenin işlemelerini söktüler ancak yeniden takmadılar. Duvarlar kazılacaktı kazılmadı. Pencereler çürüktü değiştirmediler, boyadılar" diye konuştu.

ÇİVİ ÇAKAMIYORUZ

Eblahan'a kadar tarihi binaların hepsinin yapıldığını, 1875 tarihli mahallenin en güzel evinin ise yarım bırakıldığını anlatan Günebakan, "Kaç sefer söyledim, ilgilenmediler. Tescilli olduğu için biz çivi bile çakamıyoruz. Evin heryeri çürüyor. Yoksa kendimiz yaparız" dedi. Meral KINACILAR