Gaziantep'de küçük yaşlarda başlayan kuş sevdası sayesinde 35 yıldır aynı dükkanda kuş alım satımı yapan Adem Balta küçük yaşlarda beslediği kuşların yavaş yavaş bir tutkuya dönüşmesiyle askerden sonra açtığı Nergis Kuş ve Akvaryum ile 35 yıldır Gaziantep'e hizmet veriyor. Yaşamın iniş çıkışlarına rağmen hiçbir zaman hayata küsmeyen Balta kuşların sevgisiyle hayata tutunduğunu belirterek şöyle devam etti "Benim kuş masalım bundan tam 50 yıl önce başladı küçüklüğümden beri kuşları çok severdim ve onlara aşırı ilgim vardı bu alakam yüzünden askerliğimi yapana kadar icra ettiğim sıhhi tesisat işini bıraktım ve askerlikten sonra bu dükkanı açtım Allahın izniyle 35 yıldır aynı yerde mesleğimi yapıyorum dükkan kurmadan önce bu işi hobi olarak yaparken yoğun ilgi görünce bu işi daha da ilerlettim zaten hayvanları seviyordum daha da ilerledi bu sevda bende .

BALTA "HAYVANLARI SEVECEKSİN Kİ İNSANLARI SEVESİN "

Bu bir tutkudur hayvanlara iyi bakacaksın yemine, suyuna ilgi göstereceksin sıcak havalarda hayvanın su gereksinimi artar onun için marul, havuç, şeftali, Acur verilir. Hayvana bakarken ona eziyet etmemelisin bunlardan öte insan ve Allah sevgisinden dolayı ben kuşları seviyorum, hayvanları seveceksin ki insanları sevesin başka türlü ne insanları sevebilirsin nede hayvanları kuşlar insanları sitresten uzaklaştırır hayata bağlar iyi bir hobidir, çok sıkıntı çektim bu yaşıma kadar ama kuşlar sayesinde bu sıkıntılarımdan uzaklaştım.

ÇOK ESKİ MÜŞTERİLERİM VAR

Dükkanını kurduğu günden beri çok eski müşterileri olduğunu söyleyen Balta "Dükkanıma gelen 30 yıllık, 25 yıllık, 20 yıllık müşterilerim var bunun sırrıda müşterilerle diyaloglarını iyi tutacaksın ve onların isteklerini göz ardı etmeden alışverişini yapacaksın, kuşlar çeşit çeşittir Gres Kanarya, Bakır Kanaryası, border gloster kanarya gibi 40 çeşit kuş var bunları müşterilerin isteklerine göre getiririm. Bu işte baya eski olduğum için beni Antepte ve Türkiye'de bu işle ilgilenen kime sorarsan sor bilir bu işten emekli oldum ama Allahın izniyle ölünceye kadar bu işi bu dükkanda yapacağım" dedi.

ÇOLAK "ZAMANI ÇOCUKLARIMDAN ÖNCE KUŞLARLA GEÇİRİYORUM"

Dükkana 20 yıldan beri sürekli gelen müşteri Mustafa Kemal Çolak bu işin bir hobi olduğunu belirterek "çocukluktan beri bu kuşları besliyorum normalde işim güvenlik görevlisi işden eve gidince kalan kısa zamanımı çocuklarımdan önce kuşlarla geçiriyorum, kuşlar benim sıkıntımı stresimi alıyor. Asabi bir adamım beni bir nevİ bu kuşlar pskolojik olarak tedavi ediyor. Evimin bir bölümünü kuşlara ayırdım yaklaşık 25 tane kuşum var, 15 tanede büyük kafesim var onlarda besliyorum kuşlarımı. Hergün kuşların bakımını temizliğini ben yapıyorum" dedi. HALUK ŞAHİN