Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, beraberinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Bağlarbaşı ile birlikte sabah saatlerinde Gaziantep'e gelerek Gaziantep Adliyesinde hakim ve savcılarla görüşecek.

Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol, Gaziantep ziyaretinde Arslan'ın, YARSAV”ın desteklediği HSYK adaylarından Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Demirel'e destek isteyeceğini belirtirken, Gaziatep'te HSKY seçimlerinde 170 civarında hakim savcının oy kullanacağını söyledi.

GÖREV SÜRELERİ DOLUYOR

Anayasa değişikliğinin ardından 17 Ekim 2010 yılında yapılan seçimle gelen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin yıllık görev süreleri doluyor.

HSYK, ekim ayında yeniden şekillenecek. Seçimde 12 bin 520'si adli yargı, bin 474'ü idari yargıdan olmak üzere toplam 13 bin 994 hakim ve savcı oy kullanacak.

Adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasında, 22 üyeli HSYK'nın seçimle gelen 10 asıl, 6 yedek üyesi için 12 Ekim'de seçim yapılacak.

Seçimde 48'i adli, 16'sı idari yargıdan olmak üzere toplam 64 aday yarışacak.

12 Ekim'de yapılacak seçimde adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye belirlenecek. Haber Merkezi