Avan, "Yardımlar nedeniyle toplumun değer duyguları erozyona uğramıştır. Toplum okuldan eğitim almak, bilgi almak yerine, yardım almak için okullara gelmeye ve hatta okulları rahatsız etmeye başlamışlardır. Gelinen nokta vahimdir. Belediyenin spor ayakkabısı hediye ve yardımı eğitim çalışanları ve öğretmenleri incitmiştir. Oysaki belediyeler Gaziantep’in okul, öğretmenevi ve il ve ilçe müdürlükleri ve benzeri binalarını yaptırarak eğitime daha fazla katkı sağlar ve öğretmenler gününü kutlamış olurlar. Şayet bunlar yapılırsa biz öğretmenlerin de öğretmenler günü en anlamlı bir şekilde kutlanmış olur" dedi.

ETİK DEĞERLERE UZAK

"Şahinbey Belediyesi eğitim çalışanlarını ve öğretmenleri etik değerlerden uzaklaşmaya ve yozlaşmaya zorlamaktadır" diyen Avan, "Spor ayakkabısı hediye edilmek istenmesi öğretmenlerde genel bir yardım görüntüsü ve algısı oluşturmaktadır. Okullar yıllardır her türlü yardımın merkezi yapılmaya çalışılmaktadır. Toplum ihtiyacı olduğu halde yardım istemeye utanırken, son yıllarda yardım aleni bir şekilde istenmeye başlanmıştır" diye konuştu.

SORULAR CEVAP VERİLMELİ

Yardım görünümlü hediye uygulamasına son halkanın Şahinbey Belediyesinin öğretmenlere spor ayakkabısı dağıtma isteği olduğunu belirten Avan, " Şahinbey Belediyesi öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının ayakkabı numarası, telefon numaracı ve T.C Kimlik numarasını isteyerek yardım yapma gösterisiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere spor ayakkabısı hediye etmek istemektedir. Şahinbey Belediyesinin spor ayakkabısı hediye ve yardımı eğitim çalışanları ve öğretmenleri incitmiştir. Eğitim çalışanlarının ayakkabı numaralarının istenmesi eğitim çalışanlarına, öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine hakarettir. Bu duruma tepki gösteren öğretmenlerimizin bizlere ilettikleri cümlelerde “Seçim yaklaşıyor öğretmenlerden oy mu isteniyor”, “TC kimlik numaraları ile adres tespiti mi yapılacak” “Alınan telefon numaraları reklam maksatlı mı kullanılacak” şeklinde bir çok düşünce paylaşılmaktadır. Bu soruların cevabı da ayrıca verilmelidir" dedi.

BUNA SON VERİLSİN

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bekir Avan, "Şahinbey Belediyesi nezdinde Sayın Belediye Başkanımıza önerimiz, yapılacak bu yardım görünümlü hediye dağıtımına öğretmenlerden özür dileyerek bir an önce son verin. Şahinbey Belediyesi eğitime şöyle ya da böyle katkı sağlıyor olabilir. Ancak eğitime katkı sağlanacaksa önümüzdeki yıl Türkiye genelinde normal eğitime geçilecek. Gaziantep bu gidişatla önümüzdeki yıl normal eğitime geçemeyecek. Şahinbey ilçesi sınırları içerisindeki Karataş bölgesindeki okulların birçoğunda hala ikili eğitim yapılıyor. Şahinbey Belediyesi, Şahinbey İlçesinde farklı mahallelere derslik sayısı 24-30 olan en az 30 okul yaptırarak eğitime katkı sağlayabilir.Yine 2019 yılı Mart ayında yerel seçim öncesi Şahinbey İlçesindeki eğitim çalışanlarına yardım görünümlü hediye dağıtılmak istenmesi siyasi partilerin rekabeti açısından doğru ve etik değildir. Bu konuda siyasi partiler ayrıca değerlendirmelerini mutlaka yapacaklardır.

EMPATİ KURSUN

Avan devamla şunları şöyledi: "Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na empati kurması için şunu da söylüyoruz: Mehmet Tahmazoğlu; adını soyadını, T.C kimlik numaranı, ünvanını, ayakkabı numaranı, cep telefonunu söyle sana öğretmenler olarak ayakkabı alacağız! Sakın yanlış anlama yardım değil, hediye bu! Öğretmenlik onurumuzla oynanmaktadır. Şahinbey Belediyesini öğretmenleri rencide etmekten vazgeçmeye, öğretmenlik onurumuzla oynamamaya davet ediyoruz." MERAL KINACILAR