Gaziantep'te tabelası olmasına rağmen ne girişi ne de çıkışı bulunan sokağı arayanlar güçlükle buluyor.

İslahiye ilçesi Hürriyet Mahallesi'ne bağlı 282. Sokak'ın ne girişi ne de çıkışı var. Sokakta oturan Ökkeş Yılmaz isimli vatandaş, alkollü şahıslar tarafından sık kullanılması nedeniyle sokağın girişine duvar örerek kapattı. Diğer mahalle sakinlerinin de sokağın çıkışına ağaç dikmesi nedeniyle sokağın ne girişi ne de çıkışı görünmüyor. Yaklaşık 10 hanenin bulunduğu sokağın iki insanın yan yana yürüyemeyeceği kadar dar bir yolu bulunuyor.

Yaklaşık 14 yıldır sözkonusu sokakta yaşadığını belirten Yusuf Çelik ise, "Yıllardır bu sokakta oturuyorum ama sokağın numarasını bile bilmiyorum. Tabelanın sokak olarak gösterdiği yeri biz yol olarak biliyorduk" dedi.

YARDIM İÇİN 2 AY SOKAĞI ARADILAR

282. Sokak'ta oturan Nebiye Bahtiyaroğlu isimli kadının kimsesiz olduğunu belirterek yakacak ve nakit para yardımı talebiyle İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmesi üzerine inceleme yapmak üzere eve gönderilen görevli memurlar ise yaklaşık 2 ay adresi aradı. Memurların 2 ay süren saha araması, soruşturma ve çabaların ardından Bahtiyaroğlu'nun evi bulunarak, evde inceleme yapıldı. Aylarca aramanın ardından sokak girişinde tabelayı görünce çok şaşırdıklarını belirten vakıf görevlilerinden Oğuz Yılmaz, Genelde sokaklar sadece levha çakılıp gidiliyor. Ne resmi kurumlar ne de vatandaşın haberi oluyor. Levha çakarken sokağın girişinin çıkışının olup olmadığı ya da levha üzerine 'çıkmaz sokak' gibi ibarelerin konulması gerekir. Bu tip çalışmalar herkesin işini kolaylaştırır" diye konuştu.