HDP Gaziantep milletvekili adayı eski Belediye Başkanı Celal Doğan, ‘Solun laf değil iş yapabileceğini biz ispat ettik’ dedi. Seçim barajının anti demokratik olduğunu savunan Doğan, “Bu barajlar, bugün değilse yarın er geç yıkılacaktır” ifadesini kullandı.

Doğan, kendisine milletvekili adaylığı teklifi gelmesi üzerine her türlü desteği verebileceğini ama aday olmayı düşünmediğini söylediğini aktardı. 32 yaşında milletvekili olduğunu, örgütte emeği olanların önüne geçmek istemediğini ifade ettiğini belirten Doğan, “Ortaya koydukları koşullar, destek değil, içinde olmamızı arzu ettiler. Adaylık tekliflerini kabul ettim, bugün de buradayım” dedi.

YARDIM ETMEYE GELDİM

Daha önce CHP’de siyaset yaptığının hatırlatılması üzerine Doğan, ‘’Ben 68 kuşağındanım. Türkiye’de siyasi alanlar, hizmet alanlarıdır. 68 kuşağı arkadaşlarım, son nefeslerini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği üzerine feda etmişlerdir. Bu nedenle ben bütün halkların hak taleplerine yabancı değilim” diye konuştu. “Solun laf değil iş yapabileceğini biz ispat ettik” diyen Doğan, ‘’Yaptıklarımızdan dolayı toplumda olan teveccüh, özellikle de HDP’nin Türkiyelileşme projesinin bir parçası olmak için kendilerine yardım etmeye geldim” dedi. Seçim barajının antidemokratik olduğunu savunan Doğan, “Bu barajlar, bugün değilse yarın er geç yıkılacaktır” ifadesini kullandı. AA

HDP Gaziantep 1. Sıra milletvekili adayı Celal Doğan, Pazar günü diğer adaylarla birlikte Gaziantep’e gelerek aday tanıtım toplantısına katılacak.

Parti genel merkezinin aday tanıtım toplantısına katılan HDP Gaziantep Milletvekili adayları Pazar günü saat 13.30’da havaalanında karşılanarak konvoy eşliğinde şehir turu atacak. Tuğcan Otel’de aday tanıtım toplantısına katılacak adaylar seçim çalışmalarına start vermiş olacak.

Meral KINACILAR