Gaziantep’te evi yanan aile ortada kalırken, kanser hastası kadının komşularından borç alarak temin ettiği ilaçları da kül oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Yukarıbayır Mahallesi'nde meydana geldi. Okuldaki çocuğunu almaya giden Tülay Yıldırım, geri döndüğünde evinde yangın çıktığını fark etti. Kısa sürede büyüyen yangın, tek odalı evdeki tüm eşyaları küle çevirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını kısa sürede söndürmesine rağmen, ev kullanılamaz hale geldi.

ORTADA KALDILAR

Yıldırım ailesi, tek odalı evde kiracı olarak oturuyordu. Baba Metin Yıldırım, sokaklarda hurda toplayarak ailesinin geçimini sağlarken, kanser hastası eşi ise biri kalp hastası olan çocuklarına bakıyor. Yangında, Tülay Yıldırım’ın komşularından borç para alarak temin ettiği yaklaşık bin liralık ilaçları da yandı. Talihsiz aileye komşuları sahip çıkarak, evlerine aldı.

"YARDIM BEKLİYORUZ"

Metin Yıldırım, "Evdeki bütün eşyalarımız yandı. Ayrıca eşim kanser hastası ve onun da tedavi masrafını karşılayamıyoruz. Daha önce bir şekilde karşılıyorduk ama ilaçlarımız da yandı. Şimdi kalacak bir yerimiz de yok. Anlayacağınız şu anda dışarıda kalıyoruz. Devlet büyüklerimizden ve hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KANSER HASTASI KADININ İLAÇLARI YANDI

Kanser hastası olan Tülay Yıldırım’ın borçlanarak aldığı ilaçlar, yangın sonucu kül oldu. Yıldırım, “Üç çocuğum var. Eşim, ben sokakta kaldık. Ben kanser hastasıyım. Evin içinde bin liralık ilacım vardı. O ilaçları hep borç edinerek yeni almıştık. Bir çocuğum kalp hastası ve soğukta kalamıyor. Büyüklerimizden, belediye başkanlarımızdan yardım istiyoruz. Evimiz şu anda tamamen yandı. Eşimin düzgün bir işi yok, eskicilik yapıyor. Sokakta kaldık. Çocuklarım çok mağdur durumda. Her birisini bir yere yolladım. Biz de komşularda kalıyoruz. Bu kış gününde ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum. Durumumuz da çok kötü. Yardımseverler lütfen bize bir el uzatsın” diyerek içinde bulundukları zor durumu aktardı. İHA