Henüz çok küçükler ama yaptıkları eylemle büyüklerine öyle mesajlar verdiler ki, yaptıkları adeta ders niteliğindeydi.

Piri Reis Anaokulunun minikleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde televizyon ve sosyal medya bağımlısı olan ailelere haklarını hatırlattı. Minik öğrenciler ellerinde “Annemle Facebook olmadan bir saat geçirme hakkı istiyorum” , “Babamla televizyon izlemeden bir saat geçirme hakkı istiyorum” , “Babamla twitter olmadan bir saat geçirme hakkı istiyorum”, “Annemle telefonu olmadan bir saat geçirme hakkı istiyorum” yazılı dövizler ve “Ben çocuğum ve Haklarım Var” broşürleriyle yaptıkları eylemde ailelerinden daha çok ilgi, sevgi ve kendilerine zaman ayırmalarını istedi.

YARINLARA UMUTLA BAKSINLAR

Okul bahçesinde velilere seslenen Okul Müdürü İbrahim Çetin, farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinliğe imza attıklarını belirtti. Çetin, “Biz büyükler; çocuklarımızın, yetişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğunu, daha farklı ve özel ihtiyaçlara sahip olduklarını unutmamalıyız. Onlar, büyür ve gelişirlerken, bize düşen sorumluluk, onların temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını ve hayallerine ulaşabilmeleri için güzel bir çocukluk geçirmelerini sağlamak. Piri Reis Anaokulu olarak kapılarımızı her gün, çocuklarımızın yarınlara umutla bakmaları için açıyoruz" dedi.

EN TATLI EYLEM

Ülkemizdeki her çocuğun güzel bir çocukluk yaşaması hedefiyle, çaba harcadıklarını belirten İbrahim Çetin, "Onların hakları konusunda farkındalıklarını artıyor ve onları bilgilendiriyoruz çünkü biz daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz. Değişen ve gelişen dünyada çocuklarımızın en büyük hakkının anne ve babaları ile verimli zaman geçirmenin de olduğunu biliyoruz. Kamuoyunda çocuk haklarına dikkat çekmek bu konuda farkındalık oluşturmak için hazırladığımız güncel dövizlerle sizlere çok tatlı bir eylem hazırladık ” diye konuştu. Miniklerin alkışlamaya değer mesajları karşısında oldukça duygulanan veliler, dövizleri evlerine götürdü.

İLK TEK OKUL

Karataş 2. Bölgede 2009 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılan Piri Reis Anaokulu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgelerine sahip İlk ve Tek Resmi Anaokulu. Okul öncesi eğitimde kalitenin haritasını çizen kurum olma sloganıyla yola çıkan ve 400 öğrencisi bulunan okul, Gaziantep'in en büyük ana okulu. Meral KINACILAR