*Gaziantep'te yeşil alan kalmıyor, kesin çözüm bulunmalı

*Bürolarda masa başında delegeler yazılıyordu, bu dönem bunu değiştirdik

*Suriyeliler, terör, işsizlik, ekonomi, eğitim, hava kirliliği, ulaşım gibi çok sorunumuz var

EKİCİ'DEN ORTAK HAREKET ÇAĞRISI

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, yapıcı bir muhalefet yapmayı hedeflediklerini, ancak yanlışın karşısında son derece dik ve kararlı bir şekilde durmayı da prensip edindiklerini söyledi. Gaziantep milletvekillerine kentin menfaatleri için birlikte çalışmayı öneren Ekici, "12 Milletvekiline, siyasi parti ayrımı yapmadan Gaziantep gündeme geldiğinde hep beraber hareket etmesi için davette bulunuyorum. Gaziantep için yapılabilecek, sivil toplum örgütlerinden bize intikal etmiş olan kentin sorunlarının çözümüyle ilgili yapılacak her konuda Gaziantep'in emrindeyiz" dedi.

MAHALLELİNİN RIZASIYLA DELEGE OLUŞTURULDU

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile il başkanlığı seçimleri, şehrin sorunları üzerine konuştuk. Akif Ekici, Pazar günü yapılacak il başkanlığı seçiminde adaylara başarılar dilerken, "Bilindiği gibi biz Temmuz ayında görevi devralmıştık. O günlerde örgütle yaptığımız toplantılarda sık sık şunu dile getirmiştik. Demokratik bir yapı içerisinde mahalle delegesinin yazılması ısrarında bulunmuştuk. Hem ben, hem yönetimim bu konuda hassasiyetle çalıştılar. Bunun göstergesi bugün ortaya çıkıyor, 9 tane aday çıkabiliyor. Bundan önceki dönemleri hep beraber yaşadık. Hep bir kişi aday çıkıyordu, ikinci aday tereddütlü çıkıyordu. Neden? Çünkü delege belli noktalarda kümeleniyordu. Bürolarda masa başında delegeler yazılıyordu. Biz bu dönem bunu değiştirdik. Mahallelerde mahallelinin rızası olmadan delege yazılmasına müsaade etmedik. Ne kadar demokratik, ne kadar şeffaf ve ne kadar açık delegasyon yapısı oluşturduğumuz net şekilde görüldü" dedi.

DELEGASYON KARAR VERECEK

Resmi olarak adaylığını açıklamış 4 adayın bulunduğunu söyleyen Ekici, "4 adayımızın 3 tanesi de bizim geçen dönemki yönetim kurulumuzdan çıktı. Erdinç Tütüncüler'in dışındaki Neşet Uçar, Nesrin Tuncel, Mahmut Öztürk şu anda yönetim kurulu üyesiler. Bu bizim bu dönemde demokratik bir delegasyon yapısını ortaya çıkardığımızın göstergesidir. CHP'de bundan sonra bunun devam etmesini istiyoruz. Ben tüm adaylara başarılar diliyorum. 4 adayda bu işi yapabilecek yetenekte yeterlilikte, ama delegasyon kararını verecek, bunlardan bir tanesini CHP'nin il başkanı olarak tesbit edecek. Önümüzdeki iki yıl biz bu il başkanı ve yönetimi ile beraber çalışacağız. Gaziantep'i ve CHP'yi üst düzeye çıkarmak için her türlü çaba ve gayreti sarfedeceğiz. Ben delegelerin pazar günü sağlıklı bir karar vereceği inancı içindeyim" dedi.

YAPICI, BİRLEŞTİRİCİ, BÜTÜNLEŞTİRİCİ MUHALEFET YAPACAĞIZ

'Gaziantep'e hizmet için varım. Bütün hedefim Gaziantep sevdalılığından geliyor' diyen Ekici, "Yıllardan beri 90'lı yıllardan bu tarafa Gaziantep'te çok değişik sivil toplum örgütlerinde görev aldım. 23. Dönem milletvekiliydim. Elimden geldiğince ülkem için faydalı olanları yapmaya çalıştım. Yapıcı bir muhalefet yapmayı hedefliyoruz. Ama yanlışında karşısında son derece dik ve kararlı bir şekilde durmayı da prensip edindik. Gaziantep için yapılacaklar konusunda ben 12 milletvekili olarak birlikte çalışmayı öneriyorum. 12 milletvekiline, siyasi parti ayrımı yapmadan Gaziantep gündeme geldiğinde hep beraber hareket etmesi için davette bulunuyorum. Gaziantep için yapılabilecek, sivil toplum örgütlerinden bize intikal etmiş olan kentin sorunlarının çözümüyle ilgili yapılacak her konuda, belediyecilik hizmetleri gibi her konuda biz Gaziantep'in emrindeyiz. Yapıcı, birleştirici, bütünleştirici, bir muhalefet yapmayı kendimize prensip edindik" diye konuştu.

ÇOK SORUNUMUZ VAR

Gaziantep'in sorunlarını meclis gündemine taşıyacağını ifade eden Ekici, "Gaziantep'in Suriyeliler, terör, işsizlik, ekonomik, eğitim, hava kirliliği, kent içi ulaşımı gibi çok sorunumuz var. Bunların hepsini gündeme getireceğiz. Sivil oplum örgütleriyle istişare halinde bunları yapacağız. Kendi kafamızdan bunun en iyisini biliriz mantığı içinde değiliz. Sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alarak onlarla beraber işbirliği içinde bunları gerçekleştireceğiz" dedi.

GAZİANTEP BETON YIĞINI OLMASIN

Gaziantep'in kişi başı yeşil alanda çok gerilerde olduğunu belirten Ekici, yeşilin korunması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:"Gaziantep yeşilliği unutmuş bir durumda. Hatırlatmak istiyorum, bir dönemin belediye başkanı şu cümleyi sarfetti, yeşil görmek isteyen manava gitsin dedi. Biz manava gitmek istemiyoruz. Biz Gaziantep'i yeşil bir kent haline getirmek istiyoruz. Yeşilinde korunmasını istiyoruz. Şu anda kişi başına düşen yeşil alanda Gaziantep çok geri sıralarda. Gaziantep'i yeşillendirmek ve mevcut yeşili korumak içinde ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret edeceğiz. Belediyeler bu konuda hassas davranmalı. Kenti beton yığını, haline dönüştürmemeliyiz. Kentin arsalarını, arazilerini ticari emtia haline dönüştürmemeliyiz. Yeşil alanları alış veriş merkezleri, ticari merkezler, mesken alanlarına dönüştürmemeliyiz. Yeşil alanları belediyeler korumalı ve artırmalı. Yapmayanları yapmaları için zorlayacağız" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR