Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Yalım, 100. Yıl Parkı'nda gürültüye izin vermeyeceklerini söyleyerek “kim yaparsa canı yanar” dedi. Yalım, ağırlığı Kavaklıkta olan cafe ve restorantlardan düğün, nişan dahil olmak üzere, yüksek sesle müzik çalan işletmeleri uyardı ve "Cezası 1.920 TL'den başlıyor, kapatmaya kadar gidiyor. Yapanın canı çok yanar, kötü yanar. Bizzat ben takip ediyorum, sıfır tolerans, sıfır taviz" diye konuştu.

ZABITADAN ANİ DENETİM

Geçtiğimiz yıl 100. Yıl parkında düğün yapanların olduğunu, bu yıl ise bir işletmede rastlandığını belirten Ömer Yalım, "Geçen sene epey ceza yazdık. Bu sene bir tane denk geldi, açık havada düğün tarzı birşeyler yapmaya çalışıyorlardı.

Fotoğrafları çekildi, tutanak düzenlendi, gerekli işlemler yapılacak. Günlük talimatım var. Zabıtalarımız her saat denetimdeler. Hem de apansız gidiyorlar. İhlal varsa hemen yasal işlem yapacaklar. Vatandaşı rahatsız edenin canı iyice yanacak, kötü yanacak" diye konuştu.

YÜKSEK SESLE MÜZİĞE TAVİZ YOK

100. Yıl parkında bırakın düğün yapmayı, yüksek sesle müzik çalanlara bile taviz vermediklerini söyleyen Ömer Yalım, "Etrafı rahatsız etmeden müşteri gelsin diye müzik çalanların dışında müziğin sesini çok açanlara taviz yok. Müzik çalmak için bile yasal olarak izin alınması gerek. İzin alanlar işletmeleri içinde müzik çalabilirler. Bugün markete gittiğinizde bile müzik çalıyor" dedi.

İŞLETMEYİ KAPATMAYA KADAR GİDER

'Düğün yapma şartları bellidir' diyen Yalım, "Örneğin İstasyon meydanın civarında düğün salonları var. Bu düğün salonlarının penceresi, kapısı açık diye ceza yazıyoruz. Değilki dışarıda düğün yapmak. Yapan bedelini öder. Yapanın kötü canı yanar. Bir kez daha uyarıyoruz. En alt ceza 1920 TL'den başlıyor. Alt limiti bile uygulamayız, en üst limiti uygularız, hatta işletme kapatmaya kadar gideriz" şeklinde konuştu.

1 SANTİM İŞGALE İZİN YOK

Parklardaki işgallere de izin vermeyeceklerini ifade eden Yalım, "İşletmeler işine göre değil, düzene göre hareket edecek. Oturumda belediyenin bir santimetrekaresini dahi işgal etmeyecek. Belediyenin 1 santimine kimse yaklaşamayacak. İşgal edeni yüksek miktarda cezalar bekliyor, hatta işletmesinin kapanmasına kadar giden cezalar var" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR