Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Gaziantep'e atanan Cengiz Mete, göreve başladı. Eğitimde öncelikli hedeflerini anlatan Mete, "Ekonomide, sanayide, ticarette marka bir şehir haline gelmiş olan Gazi Şehrimizi eğitim alanında da başarıları yakalayan bir şehir haline getirmek istiyoruz"dedi.

Yeni görevin yeni heyecan demek olduğunu belirten Mete, "Bu zor ve bir o kadar da onurlu görevi karşılıklı dayanışma iş birliği ve özveriyle yaptığımız takdirde güzel şeyler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Öncelikle Gazi Şehrimizde daha önce görev yapmış milli eğitim müdürlerimize ve görevi devraldığım Mustafa Yanmaz’a yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İŞİN ÖZÜNE İNECEĞİZ

Öncelikli hedeflerinin okul öncesi okullaşmada yüzde 100 oranına ulaşmak ve akademik başarıyı arttırmak olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Mete, "Çalışmalarımızda işin özüne inerek eğitim politikalarımızı buna göre belirleyeceğiz. Bu çalışmalar kapsamında tüm eğitim çalışanlarının motivasyonunu arttırıcı etkinlikler planlayarak eğitim öğretime yön vereceğiz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizden öncelikli beklentilerimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olmalarıdır. Ekonomide, sanayide, ticarette marka bir şehir haline gelmiş olan Gazi Şehrimizi eğitim alanında da başarıları yakalayan bir şehir haline getirmek istiyoruz

SURİYELİ MİSAFİRLER

Ülkemizin Gazi unvanını almış bu güzel şehiri, tarihten bu yana birçok medeniyete kucak açmış ve günümüzde de hala bu geleneği sürdürerek birçok Suriyeli insana ev sahipliği yapmaktadır. Burada bize düşen görev doğrultusunda, biz de Suriyeli misafir öğrencilerimizin eğitimi konusunda gerekli planlamaları ve çalışmaları yapacağız.

YANMAZ'DAN VEDA MESAJI

Eski Müdür Mustafa Yanmaz, veda mesajında eğitimde başarıyı artırmak için başlattıkları projeleri tamamlayamadıklarını söyledi. Yeni Müdür Mete'ye başarılar dileyen Yanmaz, "Herkesin takdir edeceği gibi eğitimde yapılan projelerin sonuçlarını hemen görmek mümkün olmamaktadır. Bizim başlattığımız projelerin sonuçlarını inşallah 8 yıl sonraki TEOG sınavında göreceğiz" dedi.

MESAİ KAVRAMI GÖZETMEDİK

Yanmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde yayınladığı veda mesajında Gaziantep'in eğitimi için ekibiyle birlikte mesai saati kavramı gözetmeden çalıştıklarını yazdı. Yanmaz, "Dönüp ardıma baktığımda, gerek okul idarecilerimiz gerekse öğretmenlerimizle beraber olduğum günlerde güzel işlere imza attığımızı söyleyebilirim. Zor günlerde el ele vermenin hazzını, kalbimin derinliklerinde hissediyorum. Eğitimde başarıyı arttırmak için başlattığımızın projelerin hepsini tamamlayamadık. Yine bakanlığımızın takdiriyle görev değişikliği sonucu Gazi Şehrimizden ayrılıyorum"

PROJELERİ ANLATTI

Eğitim alanında yaptığı çalışmalardan ve projelerden bahseden Yanmaz "486 bin öğrencimiz, 24 bin 600 öğretmenimizle büyük bir camiayız. Suriyeli misafir öğretmen ve öğrencilerimizi de eklediğimiz zaman 600 bin kişilik dev bir aileyiz. Adımlarımızı atarken işlerimizi buna göre planladık. Bunların arasında da okul öncesini oldukça önemli gördük. Gazi Şehrimizde göreve başladığımda okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 23.6 idi. Türkiye sıralamasında ise 78. idik. Temeli okul öncesinde atmak istedik. Belediyelerimize ait sosyal tesislerdeki 150 anasınıfını alarak bir okulumuzla ilişkilendirip oraya öğretmen ataması yaptık. Ayrıca yeni yapılan anaokullarımızla birlikte ilimizde anaokulu okullaşma oranını yüzde 69.46 oranına çıkardık. Bu çalışmamızın sonucunu inşallah 8 yıl sonraki TEOG sınavında göreceğiz." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT