(İHA) - Gaziantep’te bir apartmanın 4. katında çıkan yangında balkonda mahsur kalan şahıs, komşularının gerdiği battaniyeye son anda atlayarak kurtuldu. Şahsın atlama anı bir öğrenci tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre yangın, Yeditepe Mahallesi tramvay yolu üzerinde bulunan Sefer Başkaya Apartmanı’nın 4. katında meydana geldi. Buzdolabının ısınması nedeniyle mutfakta başlayan yangın kısa sürede büyüyerek evin her tarafını kapladı. Yangından kaçmak isteyen Yılmaz Y., balkona sığındı. Yangın nedeniyle 4. kattaki evinin balkonunda mahsur kalan Yılmaz Y., dumandan zehirlenmemek için büyük çaba harcadı. Dakikalarca kurtarılmayı bekleyen, Yılmaz Y’i kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Yılmaz Y., yangının balkona sıçraması üzerine apartmanın 4. katındaki balkondan aşağıya sarktı. Daha fazla tutunamayan şahıs kendini boşluğa bıraktı. Şahıs, komşularının son anda gerdiği battaniyenin üzerine düşerek ölümden döndü. Olay yerinde bekletilen ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan şahsın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken atlama anı, karşı apartmanda oturan bir öğrenci tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Atlama anını çeken öğrencinin yaşadığı panik sesine yansıdı.

YANGIN NEDENİYLE BİNA TAHLİYE EDİLDİApartmanın 4. katında başlayan yangın nedeniyle apartmanda yaşayan vatandaşlar çocuklarını da alarak panik halinde dışarı kaçtı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, kontrol altına aldı. Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra bina sakinleri, tekrar evlerine döndü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.YOĞUN BAKIMA ALINDIGaziantep’te yanmakta olan 4. kattaki evinden aşağı atlayan vatandaş, yoğun bakıma alındı.
Dün akşam saatlerinde Yeditepe Mahallesi'nde çıkan yangında, yanmak üzere olan Yılmaz Y. kendini 4. kattan aşağı attı. Yangını gören ve Yılmaz Y.’nin aşağıya atlamasına şahit olan esnaf Salih Sönmez, "Biz burada çalışıyorduk. Müşterimiz ev yanıyor dedi. Biz ilk önce inanmadık ama daha sonra dışarıya çıktığımızda dairenin yandığını gördük. Biri elinde telefonla balkonda geziyordu. 5-10 dakika geçtikten sonra itfaiye geldi. Alevler iyice her yanı sardı. Sonra itfaiye su falan tuttu. Adam son çare olarak kendini aşağı attı. Halının üstüne düştü" dedi.
Yılmaz Y. atladığı sırada aşağıda halı tutanlardan Erkan Tüzel, "4 dakika içeride yandı. Saçı uzundu, saçını tutup arkasını korumaya çalıştı. İtfaiye almaya gitti ama alamadan geldi. İtfaiyeci de korktu gidemedi. Biz alttan halıyı tuttuk, atla, atla dedik o da direkt halının üstüne atladı” diyerek olay anında yaşananları anlattı.
Yangın çıkan evin altında emlakçılık yapan Fikret Özberk ise "Gece burada, en üst katta yangın çıktı. Halıyı açtılar ve şahıs kendini aşağıya attı. Duyduğumuza göre de beli kırılmış. Ambulans, itfaiye falan gelmişti. Sonra da şahıs kendini aşağı bırakmak zorunda kaldı” dedi.
Fırında çalışan Erhan Erkan da, "Yangın dün akşam saatlerinde oldu. Bir kişi balkonda duruyordu. Yangını gördük, buradan baktık. İtfaiyeyi aradık ve gelmesini bekledik. Birdenbire tutuşunca itfaiyeciler geldi. Ondan sonra da atladığını gördük. Kendisi atladı" şeklinde konuştu.
Yılmaz Y.’nin atladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığı ve beyin kanaması geçirdiği şüphesiyle yoğun bakıma alındığı öğrenildi.