Yazıcık ve Cabi mahallesinde enerji nakil hattındaki patlama sonucu, bir çok evin elektrik tesisatı yandı.. Malika Alevli Orkaokulu'nun açık olan bütün bilgisayarları yandı. Öğretmenlerin dikkati sonucu okul büyük bir faciadan kurtuldu .

Yazıcık ve Cami Mahallesi'nde budama işi yapan ekipler, büyük bir ağaç dalını telin üzerine düşürdü. Patlamanın yaşandığı mahallede, semt sakinlerinin elektronik eşyaları da zarar gördü. Yaklaşık 100 evin ve işyerinin bulunduğu mahallelerde sakinler isyan etti.

DİKKATLİ DAVRANMADILAR

Yazıcık mahallesi esnaflarından CHP meclis üyesi adayı Birsen Çapkan kendi işyerinde televizyonun yandığını belirterek, “Ağaç budama ekipleri mahalledeki ağaçları budamak için buraya geldi. Tedbirsiz olarak ağaçları budayan ekipler, bir ara büyük bir ağaç dalını tellerin üzerine düşürdü. Bunu üzerine trafo büyük bir sesle patladı. İşyerimdeki televizyondan yanık kokusu geldi ve televizyonum yandı. Mahallede yaklaşık olarak 100 vatandaşın elektronik cihazları ve elektrik tesisatı zarar gördü. Elektrik panosu yananlar bile oldu. Malika Alevli Orkaokulu'nun açık olan bütün bilgisayarları yandı. Öğretmenlerin dikkati sonucu okul büyük bir faciadan dönüldü. Çünkü bilgisayarlarının yandığını gören öğretmenler hemen bilgisayarları söndürdüler” dedi

HESABI KİM VERECEK

Mahalle sakinlerinden Hanif Yalman isimli vatandaş ise, elektrik patlaması sonucu televizyonun ve yandığını belirterek "bunun hesabını kim verecek" dedi. Yalman, “Belediye çalışanlarını dikkatsizliği sonucu mahallede televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası ve benzeri bütün elektronik eşyalar yandı. Okulumuz büyük bir faciadan kurtuldu”şeklinde konuştu.

Haber : Bora Toktaş