Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, yanık sesleriyle söyledikleri türkülerle dinleyenleri ağlattı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu işbirliğiyle GAP Görme Engeliler İlkokulu ve Ortaokulu tarafından ‘Aşık Veysel’i Anma’ etkinliği düzenlendi.
Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen etkinlikte GAP Görme Engeliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Cengiz Temiz, programın açılış konuşmasını yaptı.
Açılış konuşması sonrası görme engelli Duygu Elişen Aşık Veysel’in şiirini seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan görme engelli öğrenciler Aşık Veysel’in türkülerini söyledi. Yanık sesleriyle salonunda bulunanları ağlatan öğrenciler, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Çaldıkları sazla da büyük beğeni kazanan görme engelli öğrenciler, izleyenler tarafından tam not aldı.
Görme engelli öğrencilerden sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahneye çıkarak, birbirinden güzel türküleri seslendirdi.
Etkinliğe; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı.