İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yaz yangınlarına yönelik almış oldukları önlemleri anlatarak, İtfaiye Teşkilatı olarak olası bütün yangınlara hazır olduklarını kaydetti.

Yaz yangınları için alınan önleme faaliyetlerinin devam ettiğini ve yol kenarlarında kuruyan otların greyderler ve çeşitli araçlar vasıtasıyla temizlendiğini ifade eden Cafer Yılmaz “Öncelikle yol kenarlarında kuruyan otların temizliğini yapmaya çalışıyoruz greyder ve diğer araçlarımızla. Malum olduğu üzre kuruyan otlar anında yayılabiliyor. Hafta sonları ekiplerimizi piknik alanlarına gönderiyoruz. Vatandaşlarımızdan piknik yaptıktan sonra arta kalan malzemeleri gelişi güzel atmamalarını rica ediyoruz. Malum en ufak bir kıvılcım yangın çıkmasına ve yangının büyümesine neden oluyor. Bu anlamda çok hassasız. Ekiplerimiz de çok hassas. Teyakkuz halindeyiz. Bu yıl hedefimiz bu 3 bin 300’lü sayıları daha da aşağı çekebilmek. Olası çıkabilecek yangınlara da anında müdahale ederek serin bir yaz geçirmeye çalışmak istiyoruz”

MAL VE CAN KURTARMADA TASARRUFUMUZ YOK

Yılmaz, “Orman Bölge Müdürlüğümüz Maraş’ta kurulu. Ekipman anlamında Maraş şuanda daha güçlü. Fakat biz ekipman anlamında itfaiye teşkilatımızı güçlendiriyoruz. Sayın Başkanımız Fatma Şahin’in bir sözü vardır; ‘Mal ve can kurtarmada tasarrufumuz yok’. Dolayısıyla da biz teşkilatımızı en güçlü hale getiriyoruz. Olası bir yangın halinde biz kara araçlarımızla olay yerinde oluyoruz. En yakınımızda olan illerimizden Maraş’ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteğini de yanımızda hissediyoruz. Ekip olarak Gaziantep İtfaiye Teşkilatı olarak bütün olası yangınlara hazırız” diye konuştu.

TÜM İLÇELERDE GÜÇLÜYÜZ

Yeni Büyükşehir Kanunu ile ilçelere de Büyükşehir Belediyesi’nin müdahil olmasının büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Yılmaz, ilçelerdeki itfaiye teşkilatlarının da en az merkezdeki kadar güçlü olacağını bildirdi. Yılmaz, “Malumunuz yeni kanunla 6360 sayılı kanunla şuan bütün ilçelerin teşkilatlanması Büyükşehir İtfaiyesi üzerinden yürüyor. İlçelerdeki ekipmanlarımızı şuan güçlendiriyoruz. Nurdağı ve İslahiye’ye nikelaj gönderdik. Dolayısıyla büyük bir olay olduğunda biz de buradan müdahale ediyoruz. Merkezde İtfaiye teşkilatımız ne kadar modern ve güçlüyse tüm ilçelerimizde de aynı oranda güçlü olacak” ifadelerini kullandı.

İTFAİYE HALK İLE İÇ İÇE OLACAK

Yılmaz, belediye ve itfaiye kurumları olarak halk ile iç içe olmak istediklerini ifade etti. Yılmaz, itfaiye teşkilatı olarak kapılarının her zaman vatandaşlara açık olduğunu ve okullu çocukların İtfaiye Daire Başkanlığı’na gelerek yangın eğitimi aldığını belirterek, “Teşkilatımızın kapılarını okulları açıyoruz. Belediye ve itfaiye olarak halkla iç içe olma gibi bir isteğimiz var. Her yaşta çocuklarımızı buraya davet ediyoruz. Onları her konuda duyarlı olmasına karşılık yangında, arama kurtarma çalışmalarında neler yapıyoruz bunları göstermeye çalışıyoruz. Bunun yanında şehrimize bir bilinç oluşturmak için okullarda tatbikatlar yapıyoruz. Bu da tek başına yetmiyor; halkın katılması gerekiyor. Gönüllü itfaiyeciliği de geliştireceğiz. Burayı görmüş olan çocuklarımız ileride burayı görmüş olduğu bir bilinçle teşkilata daha sıcak bakacak ve belki de gönüllü itfaiyeci olacak. Bundan sonra biz itfaiye dairemizi halka açacağız” dedi. İHA