Gaziantep'te, bir evde çıkan yangın maddi hasara neden olurken, olay sırasında iki çocuğuyla evde bulunan kadın alevlerden kurtulmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Atalar mahallesinde tek katlı bir evin oturma odasında yangın çıktı. Yangın sırasında evde olan Bilge Gürcü, alevlerin büyümesiyle birlikte çocuklarını alarak dışarı çıktı. Kayınbabasının yan tarafta bulunan evine koşan Bilge Gürcü, evinin yandığını söyledi. Kayınbaba Hanifi Gürcü ve komşuları yanan evi söndürmek için kovalarla müdahale etti. Komşuların müdahalesiyle yangının daha fazla büyümesi engellenirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürerek, soğutma çalışması yaptı. Evin Mustafa Gürcü adlı kişiye ait olduğu ve geçimini sağlamak için inşaatta çalıştığı öğrenildi.

Yangınla ilgili konuşan Hanifi Gürcü, "Yangın elektrik kontağından çıkıyor. Ben yetiştim ama dumandan içeri giremedim. Sağolsun vatandaşlar müdahale etti. Musluk burada yakındı. Evde olan her şey yandı. Her şey meydanda. Çocuklar o an içerideydi. Ben karşı evdeyim. Burası oğlumun evi. Annesi baktım çocukları kaçırıyor. Ben ve vatandaşlar yetiştik, kovalarla, hortumlarla söndürmeye çalıştık. Evde gelin ve iki ufak çocuk vardı. Yetkililer yardım ederlerse iyi olur ama etmezlerse de bir şey diyemem” dedi.

Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, evde inceleme yaptı. İHA