Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde Özkaplan halı fabrikasında çıkan ve 100Milyon dolarlık hasara neden olan yangınların bir daha yaşanmaması için gereken önlemler konusunda ikinci kez toplandı. Toplantıda Petkim'den mühendislerden oluşan uzman bir ekibin gelerek inceleme yapması kararlaştırıldı.

UZMANLAR İNCELEME YAPACAK

Vali Erdal Ata'nın başkanlık yaptığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanının yanısıra çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, bu işin uzmanlarını çağırdıklarını belirterek, " İzmir'den Petkimden yangın mühendisleri yangın uzmanlarını çağırdık. Hammadeleri petkimden alıyoruz. Gelecekler ve organizeyi Gaziantep'i gezecekler. Neler yapmamız gerektiğine karar vereceğiz" dedi.

BENİM FİRMAMDA YANDI

'İki ay önce benim firmamda yangın geçirdi' diyen Nakıboğlu, "Yangın tesisatı olmasına rağmen, anında müdahale olmasına rağmen yandı. Yangına bir iki dakikada müdahale ettin ettin, etmedin özellikle petrol ürünü bir yanmaya başladığı zaman büyüyüp gidiyor. Diğer tarafa geçmesin diye yangına müdahale ediyorsunuz. Özkaplan'ın yangın sistemi varmış, çok da para harcamışlar. Ama pazar oluşu, depodan başlayışı olumsuz şeyler" diye konuştu. Meral KINACILAR