Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın; işletme ve çalışan güvenliği açısından alınması gerekli eğitimlerden biri olan genel yangın eğitimleri ile devam ediyor.

GSO-MEM ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılan eğitimler, Gaziantep’teki tüm kurum, kuruluş ve tüm işletmelere yönelik olarak veriliyor. İşletmelerden gelen talepler doğrultusunda oluşturulan eğitim programları, genel yangın, acil durum ekipleri, acil durum yönetimi eğitimi olmak üzere 12 ile 20 kişilik gruplar halinde yapılıyor.

HER KONUDA EĞİTİM

İki aşamalı olarak verilen eğitimlerin birincisi teorik eğitim, ikincisi ise uygulamalı yangın tatbikatı eğitimi şeklinde gerçekleştiriliyor. Bu eğitimlere katılan ve yapılan eğitim değerlendirme sınavında başarılı olan kişilere eğitim sonunda GSO-MEM ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından ortak katılım sertifikası veriliyor. Sanayiye nitelikli elaman kazandırmak amacıyla kurulan GSO-MEM’de bundan sonraki süreçte de Gaziantep iş dünyasının ihtiyaç duyduğu her konuda eğitim hizmetleri tüm hızıyla devam edecek. BÜLTEN