(İHA) - Gaziantep’te alev alan bir otomobil, okul bahçesinde top oynayan öğrenciler tarafından hortumla su sıkılarak söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Kamil Ocak Caddesi'nde seyir halinde olan Suriye plakalı bir otomobil alev aldı. Otomobilin motor kısmından yükselen alevler kısa sürede büyüdü. Yangın nedeniyle yol polisler tarafından çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bu sırada okul bahçesinde top oynayan öğrenciler yangına musluk hortumuyla müdahale etti. Okul bahçesindeki hortumu alan bir öğrenci, suyu açarak duvarın üstünden yanan otomobile sıktı. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında yanan otomobile su sıkmaya devam eden öğrenciye arkadaşları da yardım etti. Arkadaşına yardımcı olan bir başka öğrenci de ikinci bir hortumla yangına müdahale etti. Öğrenciler yangını kısa sürede kontrol altına aldı.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması yaptı. İtfaiye ekipleri bir yandan otomobilin ön kaputunu açmaya çalışırken, diğer yandan da söndürme işlemine devam etti. Yangın itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle tamamen söndürülürken, yol yeniden trafiğe açıldı. Yangının elektrik kontağından kaynaklandığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.