Yaklaşık 15 yıldır uygun plan yapılması için bekleyen Yamaçtepe'nin, imara açılma kararı oy birliği ile kabul edildi. CHP, 18 uygulamasını şerh koşarak plana evet dedi, ancak bu kez de bir şahsa ait 34 bin metrekarelik alanın ticari alan yapıldığı gerekçesiyle plana askı süresinde itiraz etmeye hazırlanıyor.

PARTİYE YAKIN BİRİ

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Hasan Türk, Burç kavşağında 34 bin metrekarelik ticari alanın partiye yakın birine ait olduğunu tesbit ettiklerini belirterek, "Bu alanın ticari alan olmasına itirazımız olacak. Belediye başkanı bu kişiyi bilmediğini söyledi. İmar planı yapılırken bu arsa neden ticari alana geldi. Normal konut yeri değil" dedi.

İTİRAZLAR OLMUŞTU

Yıllardır uygun ve doğru plan yapılması için meclis gündemlerinden düşmeyen yaklaşık 13 milyon metrekare alana sahip, Yamaçtepe’nin uygulama imar planı oy birliği ile kabul edildi. Yamaçtepe'nin 1/5 binliği geçtiğimiz aylarda büyükşehirden yine 18 uygulaması şerhi ile geçmiş ve Şahinbey'e gelmişti. İtirazlar nedeniyle yeniden görüşülen 5 binlik ve binlik planlarda değişiklikler yapılarak plan belediye meclislerinden yeniden oy birliği ile geçti. Meral KINACILAR