Uzun yıllar imara açılmayan ve seçim sonrasına bırakıldıktan sonra imara açılmasına karar verilen Yamaçtepe bölgesinde dün çıkan yangın kafa karıştırdı. Alleben Göleti'nin karşısındaki Yamaçtepe köyünde öğleden sonra arazide çıkan yangın, ormana sıçradı. Arazi yangını olarak başlayan, ardından ormana sıçrayan yangında 3 dönümlük arazi ile 250'ye yakın çam ağacı kül oldu.

Saat 14.30 sularında başlayan ve bir anda yayılan yangının neden çıktığı henüz bilinmiyor. Gaziantep itfaiye dairesi başkanlığı koordinasyonunda Cumhuriyet, Karşıyaka ve Karataş'tan takviye ekipler Yamaçtepe'ye gönderildi. Bu arada yangına Orman İdaresi de müdahale etti.

YILMAZ: KONTROL ALTINA ALDIK

Gaziantep İtfaiye Dairesi Başkanı Cafer Yılmaz, Alleben Göleti'nin karşısında bulunan Yamaçtepe köyünde arazide başlayan yangının ormana sıçradığını söyledi. Ekiplerin müdahalesiyle yangının büyümeden söndürüldüğünü belirten Yılmaz, "öğleden sonra başlayan yangına ekipler müdahale etti. İlk etapta tek ekip gidildi. Ancak yangının ormana sıçraması üzerine Cumhuriyet, Karşıyaka ve Karataş'tan ekipler gönderildi. Orman İdaresi'de yangına müdahale etti. 3 dönümlük arazi ve 250'ye çam ağacı yandı. Yangın büyümeden söndürüldü" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT