Büyükşehir Belediye Meclisi Osman Toprak başkanlığında toplandı. Meclis Salonu’nda Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlık ettiği toplantıda, 40 madde oy birliği, 18 oy çokluğu ile kabul edilirken, 5 madde için komisyona süre verildi. Yamaçtepe'nin de gündeme geldiği mecliste yapılan itirazlara rağmen olduğu gibi geçti. Komisyona gidecek olan Yamaçtepe'nin bu haliyle askıya çıkması kararlaştırıldı.

Yamaçtepe'nin gündemden geçmesi üzerine CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu tepki gösterdi. 78 vatandaşın burada itirazı olduğunu söyleyen Sucu, "Buradaki 78 vatandaşın yoğunluk artışı ile ilgili itirazını dikkate almalıydık. Şimdi yarın burada aynı şekilde bu planlarda sorunlar çıkacaktır. Bir tarafta A2 vereceksiniz A3-A4 vereceksiniz. 1/15 var 1/05 var. Binlik planda aynı şekilde bunun yansıması olacak. Nasıl böyle plan bütünlüğü içerisinde bunu savunacağız. Vatandaş yine bu meclislerde dönüp önümüze gelecek itirazlar olacak" dedi.

TOPRAK CEVAP VERDİ

Sucu'nun konuşması üzerine Başkanvekili Osman Toprak cevap verdi. Toprak, "Bir yer imara açılırken imar düzenlemesi yapılırken tüm şehirde aynı emsal, yoğunluk aynı yükseklik verilmesi mümkün değil. O imara açılan bölgenin, şehircilik ve planlama ilkeleri doğrultusunda planlama yapılıyor. Biz burada yapılan itirazların tamamını kabul etmiş olsaydık ya da tamamını reddetmiş olsaydık hakkaniyete uygun olmazdı. Komisyon olarak hangi itirazın yerinde ve doğru olduğuna hangi itirazın yersiz olduğu noktasında araştırmaya göre karar verilmiştir. Bu konuyla ilgili biz komisyonumuz kabul edilen itirazlar olduğuna göre komisyonun ne kadar hassas çalıştığının esasen bir göstergesidir. Alanın topografyası dikkate alınarak yoğunluk artışına göre belirlenmiştir" dedi.

GÜVENEVLER İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Gündem dışı 3 maddenin oy birliği ile teklif karar olarak oylandığı meclis toplantısında Mimarlar odasının Güvenler Mahallesi'ndeki vatandaş mülkü olan ve benzin istasyonu yapılması planlanan imar tadilatına verdiği itiraz kabul edildi.

KARMEN PEYZAJ YIKILACAK

Gaziantep'in çiçek ve peyzaj olarak ilk aklına geldiği yer olan Karmen Peyzajın olduğu bölgenin yıkılarak konut yapılacağı karara bağlandı. Belediye meclisinde gündemin 46.ncı maddesi olan Pancarlı Mahallesi pafta 20K, ada 225, parsel 160'da kayıtlı taşınmazın yıkılmasına karar verildi. Karmen Peyzaj'ın bulunduğu yer olan taşınmaz yıkılıp, konut yapılacak.

MİNİBÜSLERE SÜRE VERİLDİ

Gündemde yer alan M Plakalı minibüs ile yolcu taşımacılığı yapmakta olan araçların, otobüs statüsünde çalışabilmesi amacıyla araç sahipleri ile protokol yapılması ve 487 M seri minibüs ile taşımacılık yapan toplu taşıma ruhsatına sahip kişilerin araçlarının otobüse çevrilmesi maddesine ise ek süre verildi.

ŞAHİN'E BORÇLANMA YETKİSİ

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e borçlanma için yetki verildi. Özel idarenin kapatılmasının ardından bağlanan köylere GASKİ adına kanalizasyon işleri yapılması için 248 milyon TL borçlanması için Şahin yetki aldı.