Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin son maddesi olan Yamaçtepe Cebeler Revizyon nazım imar planı eksikliklerin giderilmesi için bir sonraki aya ertelendi.

Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin son maddesi olan Yamaçtepe Cebeler Revizyon nazım imar planı eksikliklerin giderilmesi için bir sonraki aya ertelendi.

MECLİS TATİL YAPMAYACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, meclisin bu yılda tatil edilmemesi konusunda meclis üyelerine teklifte bulundu. Meclis üyeleri de teklifi kabul ederek çalışma kararı aldı.

TAHMAZOĞLU HAZİRAN AYI HİZMETLERİNİ ANLATTI

Meclis toplantısı öncesi Haziran ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, Ramazan ayı içerisinde 5 noktada iftar çadırı kurduklarını ve bin 500 aileye et yardımı yapılacağını söyledi. 20 mahallede ramazan etkinliği düzenlediklerini kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "10-13 Temmuz tarihleri arasında Şahinbey Parkı'nda geniş kapsamlı etkinlik düzenleyeceğiz. Yine sosyal marketimizde 43 bin 120 kişi faydalanıyor. 11 bin vatandaşımıza gıda paketi yardımı yapacağız. Yeni Sosyal tesis inşatlarımız devam ediyor. İlçe genelinde asfalt ve kilit taşı çalışmamız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Şahinbey Belediyesi olarak her alanda vatandaşımıza hizmet götürmek için çalışıyoruz" dedi.

DİNİ TESİSE KARŞI DEĞİLİZ

Gündemin 4. maddesi olan Büyükşehir Belediyesinin 1/5000 nazım imar planı doğrultusunda hazırlanan, Mavikent Mahallesi pafta 17L-IC, 2D Ada, 323 ;arsel 4,7,9,10 ve Ada 312 parsel 2'de kayıtlı taşınmazlar üzerinde dini tesis alanı, sağlık tesis alanı, ticaret alanı ve akaryakıt LPG satış ve servis istasyonu 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifi görüşülürken söz alarak, dini tesise karşı olmadıklarını tek gündem maddesi olarak gelse dini tesise evet oyu kullanacaklarını söyledi.

SÖZDE DEĞİL, ÖZDE İSTİYORUZ

CHP'li meclis üyesi Hasan Türk, komisyonda harita üzerinde ve bizzat yerine giderek inceleme yaptıkları Yamaçtepe planında bazı yerlerin emsal 1.15, bazı yerlerin 1.50 olduğunun görüldüğünü belirterek, "Acaba bazı yerler adamı olan kişilerin yerleri mi diye düşünmeden edemedik. Vicdanen rahat olmamız gerek. Burada 18. maddenin uygulanmasını sözde değil özde istiyoruz" dedi.

TÜM ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ

Yamaçtepe ile ilgili söz alan Ak Partili meclis üyesi Cuma Güzel de, şeffaf olduklarını vurgulayarak, "Bu planla ilgili tüm eleştirilere açığız. Arkadaşların fikirlerine değer veriyoruz" dedi. Tahmazoğlu ise imar planı yaparken, şurada kimin arsası var diye bakmadıklarını, bunu yaparlarsa yanlış yapacaklarını belirtti. Tahmazoğlu, "Biz planlama ilkelerine uygun mu diye bakıyoruz. Örneğin vadi içine yapılaşma veremeyiz, risk var. Yüksek yerlere konut veriyoruz. Burası 12 milyon metrekare bir alan. Ben kimlerin arsası olduğunu bilemem. Şehir plancısı çalışıyor. Beş binlik plana göre bir iki tane eksik ufak farklılıklar gördük" diye konuştu. Yamaçtepe Cebeler imar planına, eksikliklerin düzeltilmesi için bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi için süre verildi. Meral KINACILAR