Sözleşmeli Askeri Personel Aileleri ve Emeklileri Derneği Başkanı Gazi Yüzbaşı Hamit Yıldız, görevde bulunan sözleşmeli erlerin isminin 'Uzman Er' olarak değiştirilmesini istedi.

Görevde bulunan sözleşmeli erlerin sorunları ile ilgili basın açıklaması yapan Hamit Yıldız “Sözleşmeli erler bir meslek seçimi ile görevleri başındalar. En zor arazi şartlarında en çetin görevleri başarı ile yerine getiren bu kardeşlerimizi şu an askerlik mükellefiyetini yerine getiren erlerden ayıran ne bir işaret, ne de kimlikleri var. Emir komuta hiyerarşisi bakımından yasal bir düzenleme yapılmak sureti ile sözleşmeli erlerin askerlik mükellefiyetini yerine getiren erlerin üstü konumunda olması gerekmektedir” dedi.

Sözleşmeli erlerin en az 3 yıl bu işi bir meslek olarak icra etmek üzere yola çıktıklarını dile getiren Yıldız, sözleşmeli erlere de ayrı bir TSK Personeli Tanıtım Kimliği verilmesi gerektiğini söyledi.

KIYMET BEKLİYORLAR

Sözleşmeli erlerin her şeyden önce itibar ve kıymet beklediklerini belirten Yıldız; “Bir kimlik ya da işaret belki basit bir talep gibi görünebilir ancak mesleklerini vatan ve bayrak aşkı ile yapan sözleşmeli erler, TSK Personel Tanıtım Kartı ve Yaka İşaretine kavuştuklarında ciddi anlamda onure olacaklardır” diye konuştu. İHA