(DHA)- GAZİANTEP Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, son yağmurlarla birlikte barajlardaki su seviyesinin arttığını söyledi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, vatandaşları su tasarrufuyla ilgili bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yaz döneminde son 40 yılın en büyük kuraklığının yaşandığını belirten Sönmezler, "Ekim ayı bize yağmur anlamında müjdelerle geldi. Bu Ekim ayı geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla yağmur almaya başladık. Şükürler olsun bölgemiz yağmur alıyor. Kente su veren Kahramanmaraş Kartalkaya Barajı ve havzasına saniyede 4 metreküp yağmur geldi. Bunlar bizim için sevindirici haberler. Biz de yaz boyunca suyun tasarruflu kullanılması için billboardlara afişler asıyorduk" dedi.

'UCUZ İÇME SUYU ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR'

Hüseyin Sönmezler, kentin içme suyunda değişiklik yapacak olan Düz Bağ projesinde çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Bu projemiz Gaziantep için çok önemli. Planlama aşamasından proje aşamasına geçmek üzereyiz. Gaziantep'i sağlıklı, temiz, içimi daha kolay ve daha ucuz bir suya kavuşturmak için yoğun çalışmamız devam ediyor. İnşallah içme suyu anlamında da kentimizi güzel günler bekliyor diye düşünüyoruz."