Geçen sezon yaşanan sıkıntıları bir daha yaşamak istemeyen Gaziantepspor’da yabancı futbolcularda revizyona gidiliyor.

Yeni sezonda süper ligde üst sıraları kovalamak isteyen kırmızı – siyahlı yönetim, kadrosunda bulunan 9 yabancı oyuncudan sadece üçünü kadroda tutacak.

ÜÇ FUTBOLCU KALACAK

Gaziantepspor yönetimi geçen sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Fernando Marçal ve Prince Desire’nin performanslarından memnun kalınca satın alma opsiyonunu kullanarak bu iki oyuncuyu renklerine bağlayacak. Ayrıca sezon başında İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Granada'dan transfer ettiği İsveçli Daniel Larsson’u yeni sezonda kadrosunda tutacak.

GÖNDERİYORLAR

Geçen sezon Gaziantepspor formasıyla beklenilenin oldukça altında kalan birçok futbolcu ile kırmızı – siyahlı yönetim yollarını ayıracak.

Gaziantepspor ile sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte Osmanlıspor ile anlaşan Litvanyalı Zydrunas Karcemarskas’ın dışında devre arasında kiralık gelen Habib Habibou kesinlikle gelecek sezon düşünülmüyor. Sözleşmesi devam eden futbolculardan Anton Putsila ile gelecek sezonun sonuna kadar anlaşmasının devam etmesine rağmen gönderilecek futbolcular arasında yer alıyor. İki sezondur kırmızı – siyahlı takımda yer alan ancak beklenilen patlamayı bir türlü yapamayan Gbeanga Arokoyo’da gönderilecek isimler arasında yer alıyor. Kırmızı – siyahlı ekibin orta sahasında başarılı isimlerinden olan John Chubuıke’nin de disiplinsiz davranışlarından dolayı gelecek sezon yine gönderilecek isimler arasında geliyor. Sezon başında Gaziantepspor’a gelen Brezilyalı Pasheco Abuda’dan da beklenilen performans gelmeyince veto yiyenler arasına girdi.

A.SERDAR ÖZEKŞİ