TFF Başkanı Demirören açıkladı: Yabancı kuralını kulüpler kabul etti

Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun toplantısının ardından, 'yabancı kuralı'nın detayları belli oldu...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bu kuralın tüm kulüpler tarafından 4 yıl süreyle kabul edildiğini açıkladı.

Gelecek sezondan itibaren yürürlüğe giren kuralın, en az 4 yıl boyunca devam edeceğini söyleyen Yıldırım Demirören, "10 gün önce açıkladığımız yabancı kuralı, bütün kulüplerin oy birliği ile 4 yıl için kabul edilmiştir. bu kural, 2015-2016 sezonundan itibaren 4 sezon boyunca devam edecektir. 3. sezonun sonunda tekrar bir araya gelerek, 4. sezondan sonrası için karar verilecektir" dedi.

Daha sonra söz alan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da bu kuralın 4 yıl boyunca değiştirilmeyeceğini ve 3. sezonun sonunda oturarak, gelecek için yeniden konuşacaklarını söyledi.

Kulüpler Birliği Antalya'da toplandı

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Toplantısı, Antalya'da Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlendi.

Göksel Gümüşdağ başkanlığındaki Kulüpler Birliği'nin toplantısına, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin başkan veya yöneticilerinin yer aldığı toplantıda Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Balıkesirspor kulüplerinin mazeret bildirerek temsilci göndermediği belirtildi.