Gastronomi dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağı üyeliğine hak kazanan Gaziantep'i daha yakından tanımak için kente gelen İngiliz gazeteciler, ülkelerinde döndüklerinde Gaziantep'i övdüler.

Sokak sokak, cadde cadde gezerek, restoran ve kafelerde yemek yiyerek Gaziantep'te 5 gün geçiren gazeteciler, ülkelerine döndüklerinde yaptıkları açıklamada, “Türkiye, Gaziantep dünyanın herhangi bir yeri; Londra, New York kadar güvenli” dediler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliğinde İngiltere'den gelen gazeteciler 5 gün boyunca Gaziantep'te şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Gaziantep Kalesi, Hışvahan Hamamı, Bakırcılar Çarşısı, Zeugma Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi alan gazeteciler şehre hayran kaldı.

YAZACAKLAR

Fırsat buldukça ünlü Tahmis kahvehanesinde oturarak menengiç kahvesi içerek halkla sohbet eden gazeteciler, şehrin ünlü restoranlarında mutfağa girerek ünlü şeflerden lahmacun ve kebap yapmayı öğrendiler. Türkiye'ye ilk defa gelen gazeteci Michael Anthony Cowton, gelmeden önce ülkesinde yapılan uyarılar nedeniyle biraz endişeli olduğunu belirterek, herşeye rağmen tarihi ve kültürü hakkında çok şey duyduğu Gaziantep'e gelip yerinde görmek istediğini aktardı. BÜLTEN