Zirve Üniversitesi Hazırlık Okulu Koordinatörü Kemal Gönen, yeni dünyaya adapte olmak için dil eğitiminin şart olduğunu belirtirken, öğrencilerin ilk etapta çekinerek başladıkları hazırlık eğitimine geniş zaman diliminde kolaylıkla alışabileceklerini söyledi.

Öncelikle Zirve Üniversitesi’ndeki hazırlık eğitiminden bahseden ve genel nitelikler hakkında bilgi veren Gönen, “Zirve Üniversitesi öğrencilerini geleceğe ve yeni dünyaya alıştırmak için en güncel ve en modern hazırlık eğitimi veren üniversiteler arasında yer alıyor. Zirve Üniversitesi’ndeki hazırlık eğitimiz A, B, C ve D kurları olmak üzere dört ana kurdan oluşuyor. Her bir kur için iki aylık (8 Hafta) periyodlar halinde eğitimler veriliyor. Bu eğitimler sonucunda öğrenciler dil konusunda başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar yükselebiliyorlar. Hazırlık eğitimlerimizi ise yoğun program eşliğinde Türk hocalarımız ve Amerika ile Avrupa’dan gelen yabancı hocalarımız veriyor. Dönem sonunda ise tüm masrafları üstlenerek en başarılı 27 öğrencimizi Amerika’ya son kur eğitimine gönderiyoruz" dedi.

EVRENSEL İLEŞİTİM İÇİN ÖNEMLİ

Son zamanlarda dünyanın evrensel bir köy halini aldığına ve isteyen herkesin dünyanın en ücra noktalarına farklı yollara kolaylıkla ulaşabildiğine değinen Gönen, “Biz öğrencilerimizi yeni bir yaşama alıştırmak için onlara hazırlık eğitimi veriyoruz. Çünkü artık dünya evrensel bir köy halini almış durumda. Bu dünyada da öğrencilerimizin herkesle kolaylıkla iletişim kurmasını ve kendilerini daha fazla yetiştirmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz bunu da hazırlık eğitimiz sonucunda edinecekleri yabancı dil ile sağlayacaklardır.” dedi. Zirve Üniversitesi’nde eğitim görülen bölümlerin bir kısmının yüzde yüz ve diğer bölümlerin de en az yüzde otuz İngilizce eğitim imkanı sunduğunu hatırlatan Gönen, bölümlerdeki dersleri rahatlıkla anlayabilmek için de hazırlık eğitiminin çok gerekli olduğunu vurguladı. Gönen, öğrencilerin, sıklıkla tercih ettikleri erasmus gibi yurt dışı eğitim programları için de dil eğitimini önemsemesi uyarısında bulundu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT