Kalkan dilekçesinde yerli yabancı dernek sayısının yanısıra, yabancı derneklerin aldıkları projelerle ilgili de bilgi istedi. Kalkan, "Yurt dışı kaynaklı, Gaziantep merkezli projeler nelerdir? Bu projelerin toplam bütçesi ne kadardır?" dedi.

DURDURULAN PROJEYİ HATIRLATTI

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, Valiliğe verdiği dilekçede, İngiliz hükümetinin, Suriye'de yerel halkın polis gücü kurması için geliştirilen bir yardım projesini, verilen ödeneklerin cihatçı örgütlerin eline geçtiğinin ortaya çıkması üzerine durdurduğunu hatırlattı. Kalkan, "İngiltere ile birlikte beş ülkenin daha destek verdiği projenin idaresi Gaziantep'ten yapılıyor haberlerini geçtiğimiz günlerde basından okuduk. Yine Gaziantep genelinde sürekli yabancı dernekler kurulduğunu ve şehrimizde faaliyet gösterdikleri haberleri ile zaman zaman karşılaşıyoruz" dedi.

KALKAN VALİLİĞE ŞUNLARI SORDU

"Gaziantep genelinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı dernek, vakıf sayıları nedir? Son iki yıl içinde Gaziantep'te kaç yabancı dernek ve vakıf kurulmuştur? Son iki yıl içinde açılan dernek ve vakıflar hangi projelerde yer almıştır? Son iki yıl içinde açılan dernek ve vakıfların yer aldıkları projelerin toplam bütçesi ne kadardır? Gaziantep genelinde son iki yıl içinde kurulan dernek ve vakıfların ülkelere göre sayı dağılımları nedir? 2017 yılı içinde Gaziantep bu vakıflar ve dernekler tarafından gerek yurt içinde ,gerek yurt dışında temsil edilmiş midir? Temsil edildiyse hangi şehirler ve hangi ülkelerde temsil edilmiştir? Gaziantep Valiliği gözetiminde özellikle yabancı dernek ve vakıfların denetimi hakkında neler yapılmaktadır? Dernek ve vakıf açabilmek için gereken şartlar nelerdir? Yurt dışı kaynaklı, Gaziantep merkezli projeler nelerdir? Bu projelerin toplam bütçesi ne kadardır?" Meral KINACILAR