PTT birinci liginde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, yabancı futbolcu ambargosunu kaldırıyor.
Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyespor’daki yabancı futbolcuların takımlarının kaderini değiştirdiğini belirten mavi – beyazlıların kulüp başkanı Ünsal Göksen, önümüzde ki sezon tamamı yerli oyuncu starejesini değiştireceklerini belirtti.
TAKIMLARINI ŞAMPİYON YAPIYORLAR
Bu sezonun ortasında şampiyonluğa oynayan takımların yabancılarına dikkat çektiklerini söyleyen Göksen, “Bazı futbolcular vardır kendi takımını şampiyon edebilecek güçte oluyorlar. Bunu bize hocamız söylediğinde hocamızla istişare ettik. Birde Türkiye’de birşeyleri değiştiremiyorsunuz. Kendi futbolcularımızla oynayalım, onlarla katkı sağlayaım diyorsunuz ama bunlara ne kadar da meydan verseniz başarı olmayınca sıkıntıya düşüyorsunuz o zaman bizde yönetim olarak vaz geçtik. Önümüzde ki sezon kaç tane hakkımız varsa o kadar yabancı futbolcu kadromuza katacağız” dedi.
KAMERUN’A GİDECEKLER
Teknik direktör Suat Kaya ile Kamerun gezilerinin olacağını kaydeden Göksen, “Bundan bir ay önce şehrimize Kamerun ekibi gelmişti onlar şu anda kendi ülkelerinde çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Her gün onlarla irtibat halindeyiz, orada 18 ile 24 yaş arasında ki üst liglerden seçmeler yapıyorlar. Son finali bize bıraktılar, Haziran sonu veya ortasında oradaki seçmelere gideceğiz seçim yaptıkları 14 veya 15 futbolcunun içerisinden bizlere faydalı olabilecek futbolcuları alıp geleceğiz” dedi.
PLAY OFFLAR TAKİP EDİLECEK
Gaziantep’te yapılacak U-20 Dünya kupasını da takip edeceklerini ifade eden Göksen, “Sadece orayı değil, birinci, ikinci ve üçüncü liglerin Play Off maçlarını da takip edeceğiz. Ona göre taksimat yaptık, eğer bende müsait olursam bizzat gidip izleyeceğim. Hocamız da izleyecek ve diğer yardımcı antrenörlerimizde takip edecekler. Bunların hepsini harmanlayıp maliyetimize göre durum değerlendirmesi yapacağız. Biz çok büyük rakamlar veren kulüp değiliz ama gerçek değerini isteyen futbolcularla anlaşıp iyi bir takım oluşturmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
PTT birinci liginde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, yabancı futbolcu ambargosunu kaldırıyor. Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyespor’daki yabancı futbolcuların takımlarının kaderini değiştirdiğini belirten mavi – beyazlıların kulüp başkanı Ünsal Göksen, önümüzde ki sezon tamamı yerli oyuncu starejesini değiştireceklerini belirtti.TAKIMLARINI ŞAMPİYON YAPIYORLARBu sezonun ortasında şampiyonluğa oynayan takımların yabancılarına dikkat çektiklerini söyleyen Göksen, “Bazı futbolcular vardır kendi takımını şampiyon edebilecek güçte oluyorlar. Bunu bize hocamız söylediğinde hocamızla istişare ettik. Birde Türkiye’de birşeyleri değiştiremiyorsunuz. Kendi futbolcularımızla oynayalım, onlarla katkı sağlayaım diyorsunuz ama bunlara ne kadar da meydan verseniz başarı olmayınca sıkıntıya düşüyorsunuz o zaman bizde yönetim olarak vaz geçtik. Önümüzde ki sezon kaç tane hakkımız varsa o kadar yabancı futbolcu kadromuza katacağız” dedi.KAMERUN’A GİDECEKLERTeknik direktör Suat Kaya ile Kamerun gezilerinin olacağını kaydeden Göksen, “Bundan bir ay önce şehrimize Kamerun ekibi gelmişti onlar şu anda kendi ülkelerinde çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Her gün onlarla irtibat halindeyiz, orada 18 ile 24 yaş arasında ki üst liglerden seçmeler yapıyorlar. Son finali bize bıraktılar, Haziran sonu veya ortasında oradaki seçmelere gideceğiz seçim yaptıkları 14 veya 15 futbolcunun içerisinden bizlere faydalı olabilecek futbolcuları alıp geleceğiz” dedi.PLAY OFFLAR TAKİP EDİLECEKGaziantep’te yapılacak U-20 Dünya kupasını da takip edeceklerini ifade eden Göksen, “Sadece orayı değil, birinci, ikinci ve üçüncü liglerin Play Off maçlarını da takip edeceğiz. Ona göre taksimat yaptık, eğer bende müsait olursam bizzat gidip izleyeceğim. Hocamız da izleyecek ve diğer yardımcı antrenörlerimizde takip edecekler. Bunların hepsini harmanlayıp maliyetimize göre durum değerlendirmesi yapacağız. Biz çok büyük rakamlar veren kulüp değiliz ama gerçek değerini isteyen futbolcularla anlaşıp iyi bir takım oluşturmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.