Tarihinde ilk defa bu sezon Voleybol Erkekler birinci liginde mücadele edecek olan Şahinbey Belediyespor ’un deneyimli antrenörü Şükrü Çobanoğlu, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantep ve Şahinbey ilçesini en iyi şekilde temsil edebilmenin uğraşı içinde mücadele ettiklerini aktaran Çobanoğlu, şu ana kadar beklentilerinden daha iyi bir tempo yakaladıklarını aktardı. Yönetim ile birlikte transfer çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Çobanoğlu, kendi yapılarına uygun Türk oyuncular aldıklarını ve yabancı konusunda ise seçici davrandıklarını ifade etti.

ETLE TIRNAK GİBİYİZ

Bu sezon Gaziantep’i Erkekler Voleybol birinci liginde temsil edeceklerini söyleyen Şahinbey Belediyespor antrenörü Şükrü Çobanoğlu, “Tüm uğraşımız ve gayretimiz kulübümüzü sürdürüle bilinir bir şekilde ligde temsil etmek. Sporcu arkadaşlarımız, teknik ekipte ki arkadaşlarımız ve yönetimimiz etle tırnak gibiyiz. Gayet iyi bir çalışma ortamı içerisindeyiz. Yıllık çalışma periyotunun birinci etabını tamamlamak üzereyiz. Gönlümüz istiyordu ki periyotların hazırlığını altı hafta yapalım. Ne yazık ki milli müsabakalar ve yurt içinde ki seçmeler nedeniyle biraz kısıtlanmış durumda ama şu ana kadar beklediğimizden daha iyi bir tempo yakaladık. Kaynaşma ve arkadaşların birbirlerini tanımasıyla ilgili oldukça iyi yol aldık. Kısmet olursa önümüzde ki hafta Ankara’ya test müsabakalarına gideceğiz. Orada 3 tane çok ciddi yüksek seviyede müsabakalar oynayacağız. Orada ki sonuçlar bizim yol haritamızda ki rötuşlarımızı daha iyi belirleyecek” dedi.

BÜTÜN TAKIMLAR EŞİT

Sporda dost kazanmayı hedefleyen bir kulüp olduklarını belirten Çobanoğlu, “Voleybol ligi kurulduğundan bu yana üstteki takımlar bu spora hizmet eden ve içerisinde olan en seviyede katkı sağlayan kulüplerimiz. Dolayısıyla onların alt yapı ile ilgili aldıkları yol çok farklı. Bizim gibi yeni gelişim içerisinde olan kulüplerin alt yapılarında almış olacakları yol çok farklı olacak. Bu nedenle lig statüsü gereği 3 yerli oyuncu oynatmak zorunda olduğumuz da göz önünde bulundurulursa üstteki takımların bu yapıların verdiği birikimlerden dolayı alt yapıdan daha iyi yukarıya oyuncu çıkarma şansları bulunuyor. Avrupa kupalarına katılan ve Avrupa kupalarına katılma doğrultusunda çok büyük transferler yapan 7 – 8 takım tabi ki bizden bir adım önde görünüyor ama lig startı başladığı zaman bunların gerçek oyun karakterleri bizim oyun karakterimizle nasıl mücadele edebiliriz daha sağlıklı söyleyebiliriz. Ben ligde ki bütün takımların start anlamında eşit düzeyde olduğunu düşünüyorum” dedi.

BİR HAYLİ YOL ALDIK

Bütün transferleri fikir birliği içerisinde sağladıklarını aktaran Çobanoğlu, “Kulüp başkanımız Sayın Cuma Güzel, voleybol şube sorumlularımız hep beraber yabancı ve yerli transferlerle ilgili değerlendirme yapıyoruz. Kulübümüzün koşulları itibarıyla katkı sağlayacak ve öne çıkacak oyuncular transfer etme uğraşındayız. Üzülerek söylüyorum ki Türk oyuncu portföyümüz ülke genelinde çok kısıtlı. Böyle olmasına rağmen biz şu anda transferini gerçekleştirdiğimiz yerli oyuncular Şahinbey Belediyesine layıklar, genç sayılacak yaş grubundalar, fizik kapasitesinin üzerine koyacak kapasitede ve beklentileri olan oyunculardır. Bütün bunları bir araya getirmek çok önemli biz yönetimimizle birlikte bunu başardığımızı düşünüyorum. Yabancı oyuncu konusu tam bir derya, sadece Avrupa’dan değil bütün kıtalardan oyuncular akın ediyor. Bizim için önemli olan takımımızın kurgusuna uygun olabilecek, takımımız yukarıya taşıyabilecek, oraya taşırken karakterleriyle, oyun ve teknik kapasiteleriyle, iletişimiyle ne tür katkı sağlayacağının da analizini yapıyoruz. Bu nedenle biraz seçici davranıyoruz, elbette şu anda Avrupa’da bulunan 54 ülkenin bütün voleybol ve milli takımlarını biliyoruz, analiz ediyoruz. Diğer kıtalarda ki oyuncuların analizini yapıyoruz ve buraya gelme şansı yüksek olan oyuncuları tercih ediyoruz. Yoksa nokta olarak ismi belirlenenleri tercih etmek bana göre kolaycı ve düz mantıklı bir çözüm. Bu şekilde transfer yapmak mümkün değil. Bu anlamda Ankara’da ki ikili müsabakalara gitmezden önce bunlar netleşir ve şu anda bir hayli yol aldık. Yönetimimiz canla başla çalışıyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Her hangi bir kısıtlama yok ve son derece fedakârca davranıyorlar. Gerek maddi ilişkiler ve gerekse sosyal ilişkiler açısından bir sorun yaşamıyoruz. Her kesin tek gayesi ilk yılında bu takımı en iyi şekilde sahada nasıl görürüz uğraşı içerisinde. Yabancı transfer konusunda sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Birçok seçenek var burada hareket ettiğim en önemli nokta tanımadığım ama iyi olabilir istihbaratını aldığım oyuncuları deneme ile ilgili şehrimizde misafir ediyoruz. Bu şekilde 3 oyuncu denedik, belki bir iki tane daha deneyebiliriz. Koşullarımıza uygun en iyi oyuncuları alma konusunda doğru yolda olduğumuzu açıkça ifade edebilirim” dedi.

ALKIŞLANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Süper kupada federasyonun bir şablonunun olduğunu ifade eden Çobanoğlu, “Bu şablon altta ki takımları maalesef rahatsız edici şablon, Türkiye ligini ilk 5 sırada tamamlayan takımların ilk dördü seri başı olur beşinci ve sonra diğer 3 gruptan oluşacak birinciler bu dörtlerle eşleşir diyor. Eğer siz yukardaysanız, oranın koşullarında kendinizi kabul ettirdiyseniz şanslısınız anlamındadır. Ben voleybolda şansın olduğuna inanan kişi değilim, eğer doğru ve ekonomik çalışıyorsan, çalıştığın ekibe inanıyorsan, bunu lojistik anlamda destekleyen seyirci ve yönetim bir bütünlük sağlayabiliyorsa yeri bellidir. Biz Türkiye süper kupasını önemsiyoruz. İlk etapta ligde çok öncelikli rakiplerimizle oynayacağız. Gümüşhane ve Torul bizim grubumuzda. İkinci lig temsilcisi Sivas takımı var. Buralar sonuç itibarıyla bizi üzmemeli elbette bir olmak, moral ve motivasyonumuzu lig öncesi yükseltmek elbette önemli ama benim için önemli olan ligde ki sıralamadır. Ligde orta sırada yer alabiliyor muyuz, oradan Play Off’a taşıyabiliyor muyuz bu bağlamda çok uzun ve sıkıntılı bir yolumuz var. İnşallah ekip halinde ve taraftarlarımızla doğru yönlendirebilirsek voleybol ailesini genişletebilirsek biz burada çok iyi şeyler yapacağımızı, takdir edileceğimizi ve alkışlanacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.