Türkiye Voleybol Federasyonu ve Amway Türkiye işbirliğinde hayata geçirilen “Filenin Fidanları” sosyal sorumluluk projesinin lansman toplantısı bugün (20 Mayıs) Burhan Felek Voleybol Salonu’nda yapıldı.Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, A Milli Bayan Voleybol Takımı sporcularından Seda Tokatlıoğlu ile Gizem Karadayı ve A Milli Erkek Voleybol Takımı oyuncusu Ulaş Kıyak katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Filenin Fidanları projesinin Türkiye’deki voleybolun geleceğinde önemli bir yer tutacağını belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, altyapıya yönelik çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Hedefimiz çocukların spor sevgisini artırmak ve voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yayarak başarılı voleybolcular ve voleybolsever kitleler yaratmak. Bu uğurda gerçekleştirdiğimiz çok sayıdaki projemize “Filenin Fidanları” sosyal sorumluluk projesi ile önemli bir ekleme yapıyoruz. Amway Türkiye’nin sponsorluğunda ülkemizin farklı noktalarındaki okullara mini voleybol setleri göndererek, özellikle ilkokul ve ortaokuldaki gençlerimize voleybolu sevdirmeyi amaçlıyoruz.

Bunu yaparken elbette geçen hafta büyük bir acı yaşayan Soma’yı unutmayacağız. “Filenin Fidanları” projesi dahilinde, Soma’da bulunan tüm ilköğretim okullarına mini voleybol setleri göndererek orada yaşayan çocuklarımızın voleybolla buluşmasını sağlayacağız. Onları voleybolla buluşturarak spor gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacağız.” ifadelerini kulandı. Türkiye genelinde 6-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgisini artırmayı ve geleceğin voleybolcularının yetişmesini sağlamayı hedefleyen Filenin Fidanları projesi ile 20 farklı ilde, ihtiyacı olan okullara mini voleybol setleri dağıtılacak. İlk olarak Hatay, Trabzon, İstanbul, İzmir, Aksaray, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Muş, Samsun, Sakarya, Van ve Zonguldak illerinde hayata geçirilecek projede 40.000 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca Soma’da bulunan tüm ilköğretim okullarına mini voleybol setleri verilerek çocukların voleybolla buluşması sağlanacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU