Vodafone Türkiye’nin İcra Kurulu Başkan Yardımcıları M. Sinan Kızıldağ ve Engin Aksoy, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olan Gaziantep’te basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Vodafone Türkiye’nin Gaziantep’teki yatırımları ile iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

Kızıldağ, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde teknolojik altyapıyı güçlendirmek ve hizmet kalitesini sürekli artırabilmek için çalışmalar ve yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Son üç yılda Gaziantep’e 13,8 milyon TL altyapı yatırımı yaptık” dedi.

FİRMALARLA PAYLAŞACAĞIZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve HSBC Türkiye işbirliğiyle Türkiye’nin dış ticaret stratejilerini belirlemek üzere hayata geçirilen “Türkiye İhracat Stratejisi Seminerleri”ni Gaziantep’te başlatmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yıl boyunca Anadolu’nun 10 ilinde yapılacak seminerlerin ilk toplantısı için Gaziantep’i seçtiklerini vurgulayan Aksoy, ihracat stratejileri ve eylem planını Gaziantepli ihracatçı firmalarla paylaşacakarını anlattı.

KIZILDAĞ: GAZİANTEP'E YATIRIMLAR SÜRECEK

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, “Gaziantep, Vodafone’un önceliklendirdiği ve önem verdiği iller arasında yer alıyor. Vodafone Türkiye olarak, ülke ekonomisine can suyu sağlayan Gaziantep’e büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin en hızlı büyüyen operatörü olarak, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şehrinde varlık göstermekten mutluluk duyuyoruz. Gazianteplilere en ileri mobil teknolojileri sunarak, Gaziantep ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Gerek Gaziantep, gerekse de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde teknolojik altyapıyı güçlendirmek ve hizmet kalitesini sürekli artırabilmek için çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz. Son üç yılda Gaziantep’e 13,8 milyon TL altyapı yatırımı yaptık. Nakış işler gibi her müşterinin ihtiyacı için koşuyoruz. Aynı dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yaptığımız yatırım miktarı ise yaklaşık 183 milyon TL oldu. Bu rakama Urfa Çağrı Merkezi ve Diyarbakır’da yapılan Santral Merkezi yatırımları dâhil.”

60 MAĞAZA İLE FAALİYET GÖSTERİYORUZ

Gaziantep’te 60 mağazayla faaliyet gösterdiklerini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde toplam satış noktalarının ise 279 olduğunu anlatan Kızıldağ, Gaziantep’te doğrudan 270 kişiye, dolaylı 1.080 kişiye istihdam sağladıklarını, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise doğrudan 637 kişiye istihdam sağlarken, 2.548 kişilik ekosisteme ulaştıklarını söyledi.

ÖNCELİK GAZİANTEP

Vodafone’un Gaziantep’teki sosyal yatırımlarına da değinen Kızıldağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziantep sosyal yatırımlar açısından da öncelik verdiğimiz iller arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz “Geleceğe İlk Adım Projesi” kapsamında Gaziantep’te 10, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 71 anasınıfımız bulunuyor. Proje kapsamında 2009 yılından bugüne Gaziantep’te 1.815, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 12.184 çocuğun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. “Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak” projesi kapsamında, Gaziantep’te 9.691, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 70.177 gence ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın desteği, Türkiye Vodafone Vakfı’mızın, KAGİDER ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz “Teknolojide Kadın Hareketi Projesi” kapsamında kadınları iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırıp, ekonomiye katılımlarına yönelik fırsat eşitliği yaratmak üzere uyguladığımız eğitim programımıza Gaziantepli kadınlar büyük ilgi gösterdi.”

AKSOY: EN GÜVENLİ İŞ ORTAĞI

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise, 2012’de hizmete sundukları Dış Ticaret Hizmet Paketi ile dış ticaret yapan firmaların iletişimlerini kolaylaştırmak için üç temel avantaj sunduklarını belirterek, “Vodafone Türkiye, her ölçekte işletmenin güvenilir iş ortağı olarak, daha verimli ve daha rekabetçi bir ekonomiyi gerçek kılacak dönüşümün lideri olmaya aday” diye konuştu.

HER ALANDA DESTEK

Vodafone Türkiye’nin, 24 ana sektörde faaliyet gösteren ihracatçıları Türkiye’nin 2023 ihracat stratejileri ve eylem planları hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için oluşturulan TİM Akademi 2023’e İletişim Çözüm Ortağı olarak katkı sağladığını anlatan Aksoy, “Vodafone Türkiye olarak, TİM’in 2023 ihracat stratejilerini ihracatçı firmalarla paylaşmaları için gerekli platformun oluşmasına yardımcı olup, bu platformu sahiplenerek, ihracatçılara verdiğimiz desteğe bir yenisini ekliyoruz. Bu kapsamda, Aralık 2014’e kadar Gaziantep’ten başlayarak Ankara, Kayseri, İzmit, İzmir, Bursa, Denizli, Konya, Mersin, Adana olmak üzere 10 ayrı ilde TİM üyesi firmalara seminerler düzenlenecek” dedi. BAHRİ GEBEL