Atatürk Caddesiyle Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Valiliğini birbirine bağlayan Viyadük Köprüsü’nün kolonlarındaki çatlama, çevredekileri korkuttu. Köprünün altında faaliyet gösteren ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan dernekler, köprünün yıkılmasından endişe duyduklarını bildirdi, durumdan yakındı.

Dernek yetkilileri, özellikle kış aylarında köprüden yağmur suyunun sızdığını ileri sürerek, dernek binalarının tavanından suların aktığını bildirdi.

Yaz aylarında ise yağmur suyunuyla iyiden iyiye açılan kolonlarda çöküntü izlerinin oluştuğunu aktaran dernek yetkilileri, durumu gereken mercilere ilettiklerini söyledi.

Köprünün altından geçen vatandaşların tedirgin olduklarını anlatan dernek yetkilileri, insanların kendi aralarında, “bu köprünün her an yıkılacağına yönelik sohbetlere kulak misafiri olduklarını belirtti.

Büyükşehir belediyesinin viyedük köprüsüne yönelik bir çalışma başlatacaklarnı duyduklarını aktaran dernek yetkilileri, hazırlanan proje kapsamında çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi.

Köprü Viyadüğü altında, Cizreliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’yle Besnililer Yardımlaşma ve Dayarışma Derneği’nin faaliyetlerini sürdürdüğü açıklandı.

SALMAN ERDINE