Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilerle daha sıcak bir ortamda işbirliğine imkân sağlayacak Teras Kafe ile Enteggre Ofisi törenle açıldı.GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Vitesi büyütüp, hızımızı artırdık” dedi.

GAÜN Teknopark Binası’ndaki Teras Kafe ve Enteggre Ofisi’nin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, bu kafede proje geliştirme ve işbirliği için gelen girişimcilerle, Teknoloji Transfer Ofisi’nin uzman ekibi arasında daha samimi bir ortamda çalışma yapılacağını belirtti. Enteggre Kuluçka Ofisi’nde de, girişimcilerin iyi birer girişimci olmaları konusunda tüm desteğin verilidğini anlatan Coşkun, artık bilginin bir şekilde ticarileştirilmesi ve hayatın içine taşınarak ürünün içine gömülmesinin kaçınılmazlığını vurguladı. Türkiye’nin dünyadaki 10 büyük ülkeden birisi olmak istiyorsa, üniversitelerin bu anlamda toplumla daha fazla buluşması gerektiği vurgusunu yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, göreve geldiklerinden buyana bu konuda kararlı bir duruş sergilediklerini ifade etti.

VİTESİ BÜYÜTÜP, HIZIMIZI ARTIRDIK

Üniversite – girişimci işbirliğinin önemli bir enstrümanı olan Teknopark’ın hızlı bir gelişim gösterdiğini vurgulayan Coşkun, “Bu süreçte, AB kaynaklı, 7 milyon Euro bütçeli önemli bir projeye imza attık. Bu projenin inşaat ayağı gerçekleştirildi, cihaz donanım ihalesi yapılmak üzere. Gaziantep önemli bir şehir. Vakıf üniversiteleriyle birlikte, buradaki akademik gücü birleştirerek yeni şeyler üretmeye yeni çığır açmaya çalışıyoruz” dedi. Açılışı yapılan Teras Kafe, daha sıcak, daha kucaklayan bir hava vereceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Buraya gelen girişimcilerimiz, spor merkezimizde dinlenip, çayını, kahvesini yudumlarken, uzmanlarımızla sohbet edecek, bilgi alacak. Eminim, girişimcilerimiz buraya mutlu bir şekilde gelip, gidecekler. Açtığımız Enteggre Ofisi de Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimizin müşterek gayreti, 13 girişimcinin katılımıyla kopmak bir programı ihtiva ediyor. Bu programda, seçilen 13 girişimciyi özel olarak yetiştirip, eğiteceğiz. Gerekirse, onları Teknopark bünyesinde imtiyazlı olarak yerleştireceğiz. Tüm bunlarla amacımız, ana vizyona çeşitli ayaklarda hizmet etmek, onun için çeşitli enstrümanları ortaya koymak” diye konuştu. BÜLTEN