Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kulübü'nü ziyaretinde Fevzi Çakmak Bulvarındaki karayollarının şehir dışına çıkacağını ve buraya Vilayet Konağı yapılacağını söyledi. Şahin “ Bu işi gerçekleştirirsek, şimdiki Vilayet Konağı’nı yıkıp gerçek anlamda bir kent meydanı oluşturacağız” dedi. Şahin bu arada Gaziantep'te yapacağı projelerini de anlattı.

Şahin, Gaziantep Kulübünü ziyaret ederek, dönem başkanlığına seçilen Necati Binici ve yönetim kurulu üyellerini tebrik etti. Beraberinde Başkan Vekili Osman Toprak ve Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci’yle Gaziantep Kulübü'ne giden Şahin, Başkan Necati Binici ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanıp konuk edildi. Şahin’in Gaziantep Kulübünü ziyaretlerinde, Başkanlar Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

BİNİCİ PROJELERİNİ ANLATTI

Necati Binici, kulüp olarak yapacakları bazı projelerini anlattı. Kentin sorunlarının görüşüldüğü ziyaret esnasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’de, yıl içinde uygulamaya koyacakları çalışmalar konusunda bilgi verdi.

KENT MEYDANI OLACAK

Fatma Şahin, Kamil Ocak Stadı’nın yıkılması ile Demokrasi Meydanı’nın genişleyeceğini, ancak büyük bir kent meydanı olması için bunun yetersiz kalacağını söyledi. Şahin; ”Fevzi Çakmak Bulvarı’ndaki Karayolları Bölge Şefliği’nin şehir dışına çıkarılmasını sağlayarak, burada, 100 bin metrekareden çok fazla bir alan kazanacağız” diye konuştu. Vilayet Konağını Karayollarının yerine yapılacağını da işaret eden Fatma Şahin “ Bu işi gerçekleştirirsek, şimdiki Vilayet Konağı’nı yıkıp gerçek anlamda bir kent meydanı oluşturacağız” dedi.

PANORAMA MÜZESİ

Panorama Müzesi ve 2 bin 500 kişilik bir Kongre Merkezi kurmak için yaptıkları çalışmalar konusunda da açıklamalarda bulunan Fatma Şahin, şöyle konuştu. “Panorama Müzesi’nin kurulması için yapılan çalışmalarda sona yaklaştık. Panorama Müzesi’ni, Alleben Deresi kenarında Kültür Yolu üzerindeki Jandarma Gazinosu ve Jandarma lojmanlarının bulunduğu yere yapacağız. Önce buranın belediyeye devrini sağlayacağız. Ayrıca, Adliye Sarayı ile TEDAŞ’ın bulunduğu yerin civarına da 2 bin 500 kişilik uluslar arası bir Kongre Merkezi kuracağız. Kongre Merkezi’nde tiyatrodan tutunda her türlü aktivite rahatlıkla yapılacak”.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Fatma Şahin, konuşmasının sonunda kentin sorunları konusunda Gaziantep Kulübü üyeleri ile bilgi alış-verişinde bulundu. Şahin, Gaziantep Kulübü gibi kentin sorunlarına ilgi duyan STK’ların çalışmalarına destek vereceklerini de sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ