Temmuz ayı Şehitkamil Belediyesi 2. Olağan meclis toplantısı belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısına kişiye özel imar plan tartışmaları damgasını vurdu. Burak mahallesinde SANKO’ya ait uygulama imar plan değişikliğiyle ilgiliCHP’li meclis üysesi Resul Öksüz’ün eleştirisi üzerine Rıdvan FadıloğluVicdanım rahat diye cevap verdi.

“Kişiye özel imar”

CHP meclis üyesi Resul Öksüz gündemin 11. Maddesi için söz hakkı istedi

“ Biz ilk seçildiğimizde başkan bize şöyle bir şey söylemişti “ biz kişiye özel imar planı bu mecliste yapmayacağız demişti” 2,30 emsal yaparsak, yükseklik serbest olursa yan taraftaki vatandaşlara haksızlık yapmış olmazmıyız ? Acaba başka bir vatandaş gelseydi bu şekilde olurmuydu? Ben herkesin vicdanına bırakıyorum grup olarakta red oyu vereceğimizi belirteyim “ diye konuştu.

Rıdvan Fadıloğlu vicdanının rahat olduğunu imar planın kişiye özel olmadığını vurgulayarak “Planlar böyle geldi böyle gitmez düşüncesini ispat etmek için söylüyorum. Doktorlar sitesini temeli sebze hali olması için atılmıştı. Son anda planı değişti iş hanı oldu, kim vesile olduysa Allah razı olsun. Memleket için çok büyük bir iyilik yaptılar o olmadı şehir kurtuldu planında sebze hali vardı ama iş hanı oldu niye o bölgede ihtiyaç hasıl oldu.”şeklinde konuştu.

“Bir lale devri çıkartılar yazık değil mi ?”

CHP meclis üysei Hurşit Yıldırım Rıdvan Fadıloğlunu önce tebrik etti daha sonra yeşil alanlara uygulanan süs bitkilerinin maliyetini eleştirdi. Yıldırım“Yeşil Alana olan duyarlığınızdan dolayı sizi canı gönülden tebrik ediyorum Alleben parkını çok güzel yaptınız sizi gönülden tebrik ediyorum. Ancak yarın size 100. Yıl parkına davet ediyorum 5 buçuk milyon lira 15 günde bir heba olup gidiyor gelin bunu size ıspatlıyayım. Bir lale devri çıkartılar yazık değil mi? Dikilen süs bitkileri 1 haftada yok oluyor 1 hafta sonra birde temizliğine para ödeniyor” dedi

Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise cevaben şunları söyledi ;

“Bizim burada duyarlılığımız insanlar için yeşil alan yaratmak. İfade ettiğiniz rakkam 300 bin lira bana gelen bilgiye göre konuşuyorum 300 bin lira harcanmış”

“Gaziantep üreten bir şehirdir”

CHP meclis üyse Nusret Gür gündemin 12. Maddesi olan “sanayi mahallesi 21n-ıc paftasında Küçük Sanayi Alanı uygulama planı değişikliği hakkında” bu maddeye ret oyu kullanacaklarını söyledi Gür “ Bu alanda aynı yer iki kişiye satılmış, bizbu alanda sosyal tesise yeşil ve alana ağırlık vermememiz gerekiyor.” diye konuştu. Fadıloğlu CHP meclis üyesi Nusret Gür’e “Gaziantep bir Yozgat, bir Kırşehir, bir tokat değildir Gaziantep üreten bir şehirdir. Bir yerde aş varsa iş varsa orada huzur vardır. Bu kadar yükü olan bir şehirin iş alanlarının mutlaka düzeltilmesi lazım “ diye cevap verdi.

CHP meclis üyesi Ahmet baydilek belediyenin çalışmalarında sivil toplum örgütlerine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Baydilek “sivil toplum örgütlerini dışmamamalıyız, belediye çalışmalarında Sivil toplum örgütleriyle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Gündemde bulunan 13 maddenin 7 si oy birliğiyle, 6 maddesi ise CHP grubunun red oylarına karşılık oy çokluğuyla Kabul edildi.