Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Minibüsçüler Odası arasında yapılan 487 dolmuşun otobüse dönüştürülmesiyle ilgili protokol Yargıtay’da. Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Özel Halk Otobüslerinin konuyu mahkemeye götürdüğünü ve açtıkları davayı kazandıklarını hatırlatarak, “Bizim belediye ile yaptığımız protokol sağlamdı. Ancak halk otobüsleri davayı kazandı. Büyükşehir belediyesi kararı temyize gönderdi, bizde temyize müdahil olduk. Mahkemenin vereceği karara saygılıyız” dedi.

Yargıtay’dan kendileri aleyhine gelecek bir kararın esnafa büyük zarar vereceğini belirten Sofu Çolak, “Bizim protokolümüzün altyapısı iyiydi. Dolmuşlarımızı satıp otobüs aldık. 373-400 milyar civarında borçlandık. Ev arazi sattık. Zaten esnaf geçimini zar-zor sağlıyor. Yargıtay’dan gelecek kararı bekliyoruz. Aleyhe bir karar gelirse esnafımız daha da mağdur olur” diye konuştu.

Dolmuşların otobüse dönüşmesinin nüfusu hızla artan Gaziantep için gelecekte ulaşımda sıkıntı yaşanmasının önüne geçeceğini belirten Çolak, “Gaziantep’te önceleri 5 kişilik şavrole arabalar vardı. Daha sonra 9 oldu, 14 oldu şimdi de 43 kişilik otobüs oldu. Yolcu sayısı arttıkça araçlarda zaman içinde büyüyor. Tabi biz mahkemenin kararına saygılıyız” dedi.

Meral KINACILAR