Vergi Dairesi Başkanlığı, 27. Vergi Haftası'nda Kurumlar ve Gelir Vergisi'nde ilk 10 giren mükelleflere Teşekkür Belgesi verdi.Yapılan törende gelir vergisinde ilk 10 arasında 8 tanesinin Konukoğlu ailesi olması dikkat çekti. Diğer iki vergi rekortmeni ise Merinos oldu. Kurumlar vergisinde ise ilk 10 içerisinde değişik firmalar yer aldı.

Vergi Dairesi konferans salonunda yapılan ödül töreninde Vali Ali Yerlikaya, sanayici ve işadamlarına, Suriye ve Irak mesajı verdi. Yerlikaya, "Bizim kendimizi yenilememiz lazım. Kar marjının yüksek olduğu alanlara yönelmemiz, yaptığımız işlerde marka değerimizi yükseltmemiz gerek" dedi.

BÜYÜK BİR İMTİHANDAN GEÇİYORUZ

Yerlikaya, Türkiye'nin 822 milyar dolarlık gayrı safi milli hasılasıyla dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu söyledi. Kişi başına gelirin 10 bin doları aştığını kaydeden Yerlikaya, "İnandığımız hedeflerimiz var. Gayrı safi milli hasılamız 1,5 trilyon dolar olsa dünyada ilk 8 ekonomiden biri oluruz. Son dönemlerde bölgemizde yaşanan olaylar dolayısıyla büyük bir imtihandan geçiyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ UFUKLARA YELKEN AÇIN

"Önümüzdeki yıllarla ilgili yeni ufuklara yelken açmamız gerek" diyen Yerlikaya, "İhracatımızın yarısını gerçekleştirdiğimiz komşumuz Suriye ve Irak, dünya tarihindeki en zor sınavlardan geçiyor. Biz bu sınavda insani olarak 2,6 milyon insana ülkemizi, okullarımızı, evimizi açtık, hastanemizi paylaştık. Bunları Allah rızası için yapıyoruz" dedi.

OSB BİZİM ONURUMUZ

Gaziantep Organize Sanayisi bölgesinin en büyük onur sahibi olduğunu ve başarılı hikayeler olduğunu anlatan Yerlikaya, "5'nci OSB de açıldığı zaman çalışan sayısı 200 bini bulacak. Ancak bizim kendimizi yenilememiz lazım. Arge İnovasyon bu konuda çok önemli. Hangi işi yaparsak ona odaklanmamız lazım. Kar marjının yüksek olduğu alanlara yönelmemiz, yaptığımız işlerde marka değerimizi yükseltmemiz gerek. Onur duyacağımız tablomuz var. Yeni alanlara yaptığımız işte markamızı üst düzeye çıkaracak işlere imza attamız lazım" dedi.

BAŞIMIZI ÖNE EĞMEYECEĞİZ

Yeniliklere yok diyecek durumumuzun olmadığını belirten Yerlikaya, "Suriye ve İran böyle oldu diye bağışımızı öne eğemeyiz, dertlenemeyiz. Her şey her zaman mükemmel gitmez . Her zorlu koşulda daha iyisini yapabileceğimizi aklımızdan çıkarmayalım. valilik olarak, üniversite olarak, kamu kurumları olarak çalışan, üreten insanın ayağına çelme takacak değiliz, moral ve motivasyonu bozan hiç değiliz"

MAŞALLAH DENMELİ

Ülkesi için çalışan ve vergisini ödeyen herkese teşekkür eden Yerlikaya, kayıt dışıyla mücadelede de önemli mesafe kat edildiğini vurguladı. Türkiye'nin çok daha ileriye gitmesi gerektiğini dile getiren Yerlikaya, "Alnının teriyle, helal kazancından toplumun hakkı olan vergiyi verenler kucaklanmalı ve onlara 'maşallah' denmeli. Biz de bunu yapıyoruz. Allah onların birini bin etsin" dedi.

TEKİN: MODERN BİR BİNAMIZ VAR

Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, yeni hizmet binasıyla işlemlerin daha modern bir ortamda daha hızlı şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Yeni binalarında engelliler için de düzenleme yapıldığını anlatan Tekin, "Güler yüzlü ve hızlı bir hizmet için tüm şartları iyileştirdik. Çok fazla kalabalık oluşmaması için birimleri de isimlendirdik. Gelen mükelleflerimiz burada çabuk bir şekilde işini bitiyor" dedi. En fazla vergiyi toplamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Tekin, "Mükelleflerimizin karşısında değil yanlarındayız. Amacımız vergi konusunda toplumu bilinçlendirmek. Bu konuda da elimizden geleni yapıyoruz. Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi'nde ilk 10'a giren mükelleflerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri

1- Şölen Çikolata, Çimko Çimento, Gülsan Sentetik, Sanko Pazarlama, Zeki Mensucat, Sanko Tekstil, Erdem Soft,. Merinos ve Oba

(Kurumlar Vergisi 4. sıra mükellefi isminin açıklanmasını istemiyor)

Gelir Vergisi Rekortmenleri

Abdulkadir Konukoğlu, Zekeriye Konukoğlu, Adil Sani Konukoğlu, Fatih Konukoğlu, Hakan Konukoğlu, Sami Konukoğlu, Cengiz Konukoğlu, Turgut Konukoğlu, İbrahim Erdemoğlu, Ali Erdemoğlu. / LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR