CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını söyledi. Peri, işverene de endişelenmeyin çağrısı yaparak, “Asgari ücretin üzerindeki vergi yükünü kaldıracağız. Size bir yük getirmeyecek” dedi.

Peri, asgari ücreti bin 500 lira yaparken, işvereni mağdur etmeyeceklerini dile getirdi. Türkiye’de büyük bir sosyal adalet eşitsizliği olduğunu savunan Peri, “Ülkemizde küçük bir grup bolluk içinde yaşarken, halkın geniş bir kitlesi yokluk ve hatta açılık sınırının altında yaşıyor. 900 lira maaş alan asgari ücretli ev kirası, faturaları, çocuklarının okul masrafları derken elinde avucunda bir şey kalmıyor. Geçinemiyor. Milyonlarca insanı bu şekilde mağdur etme hakkı yok kimsenin. Biz de CHP iktidarında bu duruma son vereceğiz. Asgari ücreti bin 500 lira yaparak insanımızın biraz nefes almasını sağlayacağız” dedi.

HER KESİMİ DÜŞÜNÜYORUZ

“CHP fakirden, asgari ücretliden, çiftçiden, emekliden kesip zenginlere vermeyecek” diyen Peri, “Sadece asgari ücretliye değil, emekliye, çiftçiye de çok özel projelerimiz var. Ev hanımlarını da unutmadık. Emekliler geçinemedikleri için ilerlemiş yaşına rağmen yeniden çalışmak zorunda kalmayacak. En düşük emekli maaşı 1.500 lira olacak. Üstelik Ramazan bayramında ve kurban bayramında birer maaş ikramiye verilecek. Çiftçimiz mazotu 1.5 liraya vereceğiz. Emeklimiz, işçimiz çiftçimiz bize güvensin. Tüm insanlarımıza yönelik projelerimiz var” şeklinde konuştu. BÜLTEN