Şehitkamil belediye meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında Şehitkamil Meclis salonunda yapıldı. CHP grubu kendilerine tahsis edilen yeni grup odalarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ettiler. Gündeme dair 10 maddenin ele alındığı mecliste 10 maddenin 10'nu da oybirliğiyle imara sevk edildi.

Gündem dışı meclise getirilen mülkiyeti belediyeye ait olan Necip Fazıl ve Girne'deki mescidlerin, Şehitkamil İlçe Müftülüğüne 10 yıl süre ile verilmesini teklif edildi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

VERGİ BORCUNDA YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Vergi borcundan dolayı yaklaşık 8 bin kişinin borcunu yapılandırdığına değinen Başkan Fadıloğlu, "Vergi borçlarına yapılandırma süresi uzatıldı. Vergi borcundan dolayı yaklaşık 8 bin kişi geldi bu da 8 milyon TL'ye tekabül ediyor" dedi.

YILDIRIM, "ARAZİ TAHSİSLERİNDE ÇOK BÜYÜK ADALETSİZLİK OLDU"

Gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, 5. Organizeyle ilgili olarak şunları söyledi:" 5. Organizeyi açtık fakat burada yapılan arsa tahsislerinde çok büyük adaletsizlik oldu. Bunun için bayağı bir şikayet var. 5. Organize'deki dağıtılan arsaların sadece 20 kişiye tahsis edildiği küçük esnafın, orta ölçekli işadamlarının bu konuyla ilgili hiç bilgilendirilmediği yönünde duyumlar var" dedi.

Fadıloğlu, Tugay ve Şehir gösteren kavşaklarıyla ilgili bilgi vererek, "Allahtan bir mani çıkmazda olağanüstü durum olmazsa Abdulkadir Aksu heralde ayın 27'si 28'i gibi açılacak. Abdulkadir Aksu bağlanmış olacak Tugayın ilk girişindeki adliyenin yanındaki köprü ayın 27'si, 28'i gibi bitmiş olacak. O kirişlerin hepsi kondu şuanda üstte donatı çalışmaları başladı öbür taraftanda yol bağlantısı devam ediyor. Şehirgösteren kavşağından bahsettiniz, doğru bizim yükümüzü en çok alacak yerlerden biri de o. Burasıda şubat sonu itibariyle bitecek. Orada birde Büyükşehir belediyesinin viyadük çalışması olacak o bitince Organize'den gelipte hiç Abdulkadir Aksu'ya uğramadan özellikle İbrahimli'nin üstüne Karataş istikametine gidecek olanların tamamı o yolu kullanınca Ali Nadi Ünler ve Fevzi Çakmak'ın yükü yüzde 30'lar kapasitesine düşecek" diye konuştu.

Fadıloğlu, Gaziantep'te şuanda 400 kusür bin araç var yani bu demek oluyorki her 4 kişiden 1 kişi araba düşüyor. Sabahları dikkat edin 10 araç gidiyorsa bunun 7 tanesi tek kişiyle gidiyor. Gelir seviyesinin artmasıyla birlikte refah arttıkça bunların sıkıntısınıda ister istemez geliyor. Esas olan toplu taşıma araçlarını yoğun olarak kullanmamak" diye konuştu.

PAZAR YERİNDE MESCİT VE TUVALETLER YETERSİZ

MHP'li meclis üyesi Durdu Ergin, Emek Uzay çatılı pazar yerindeki mescit ve tuvaletlerin yetersiz kaldığına değindi. Ergin, "Mescit ve tuvaletlerin mevcut yerinden kaldırılıp otoparka uygun bir yer yapılması konusunda talepler alıyoruz" diye konuştu.

Durdu Ergin'e cevaben konuşan Başkan Fadıloğlu "Orası yeni yapıldığı için kesin kabulü yapıldıktan sonra yeniden ilave yapmam söz konusu değil" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN