Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 68. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası kapsamında vatandaşlara broşür dağıtıp, hastalıkla ilgili bilgi verdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri Sanko Park’ta vatandaşlara broşür verip, verem hastalığıyla ilgili ayrıntılı bilgi aktardı. Alış veriş merkezine gelen vatandaşlarla tek tek ilgilenen görevliler, verem hastalığıyla ilgili tedavi ve ilaçların Verem Savaş Dispanserleri’nde ücretsiz olarak sağlandığını bildirip, kendilerine sorulan soruları ayrıntılı şekilde cevapladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Habibe Cerit, 4-10 Ocak tarihlerinin ülkemizde Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Dr. Cerit, “Bu yılda 68.si kutlanılıyor. Bu amaçla, ilimizde çeşitli okullarda, sosyal tesislerde ve gençlik merkezlerinde eğitimler verilmektedir. Ayrıca, Sanko Park Avm’nin katkılarıyla burada stant kurarak, halkımızı bilinçlendirmek için broşür dağıtmaktayız, sorularını cevaplamaktayız. İlimizde 4 tane verem savaş dispanser bulunmakta, burada özverili çalışan arkadaşlarımız sayesinde verem hastalığıyla ilgili mücadelemiz halen devam etmektedir” şeklinde bilgi verdi.

Yaptıkları faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bilgi veren Dr. Cerit, “Bu hafta içerisinde Sanko Park’ta stant kurduk insanlara broşür dağıtarak, afişler asarak bilinçlendiriyoruz. Bunu dışında, Şahinbey Belediyesine bağlı 4 tane gençlik merkezinde, 2 tane sosyal tesisin de ayrıca Şehitkamil Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesislerde, doktor arkadaşımız öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere eğitimlerine devam etmektedir. TSM, merkezleri ve personeli, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitimlerini sürdürmektedir. Bununla ilgili Verem Savaş Dispanseri, verem hastalığıyla ilgili hemşirelerimiz ve doktorlarımız hem hastalara hemde hastaların yakınlarına muayenelerini ve takiplerini devam ettiriyorlar. Bütün ilaçlarımız ve muayenelerimiz ücretsizdir. Ayrıca dispanserimizde PİPİDİ verem testi de yapılıyor. Bunların hepsi ücretsizdir , herhangi bir verem şüphesi olan hastalığıyla ilgili şüphesi olan bütün vatandaşlarımız Verem Savaş Dispanserlerine istedikleri zaman gelebilirler" dedi.